Bezoekers aan de open dag van Van Gelder.
Bezoekers aan de open dag van Van Gelder. Foto:

Open dag Van Gelder groente & fruit

REGIO – Vorig jaar al nam Van Gelder een hypermodern nieuw pand in gebruik aan de Krommeweg in Ridderkerk, maar van een opening was het door de coronapandemie nog niet gekomen. De open dag die zaterdag door het groente en fruit bedrijf werd georganiseerd kon daarom ook rekenen op veel belangstelling. Van begin tot eind van de dag werd het bedrijf bezocht door zo’n duizend belangstellenden uit Ridderkerk en Barendrecht.

Voorafgaand aan de drukbezochte open dag werd er door Van Gelder een inspiratieweek georganiseerd voor chef-koks, leveranciers en relaties om iedereen te laten zien wat het bedrijf te bieden heeft op gebied van gezonde voeding, smaak en duurzaamheid. ‘We hebben een week mogen laten ervaren wat een feestje groente en fruit zijn en wat voor oneindige mogelijkheden er zijn met deze mooie producten’, blikt algemeen directeur Gerrit van Gelder terug.

Verschillende leveranciers gaven de hele week acte de présence en bovendien was er een uitgebreid programma vol workshops, kookdemonstraties en rondleidingen door het nieuwe pand en gemechaniseerde magazijn. ‘Het is altijd onze ambitie al geweest om onze kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid met de wereld te delen. En met meer dan 1.000 bezoekers afgelopen zaterdag en meer dan 2.000 gasten over de hele week kunnen we spreken van een geslaagde opening en een doorslaand succes’, aldus algemeen directeur Gerrit van Gelder.

Ook de jeugd kon zich zaterdag volop vermaken met tal van bezigheden. Zo was er voor de allerkleinste een springkussen, voor de kinderen een speurtocht door de boomgaard en konden zij hun eigen smoothie trappen op een smoothiefiets. ‘Een leuke combinatie van bewegen en gezonde voeding’, vat Van Gelder samen.

Voor wie de open dag gemist heeft is het proefcentrum bij Van Gelder van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen worden iedere dinsdag en vrijdag gegeven en je kunt je hiervoor aanmelden via de website www.vangeldernederland.nl/rondleidingen

Om de opening te vieren is vanaf nu ook elke dag weer de bekende erwtensoep te proeven, die gemaakt is in de eigen keuken van Van Gelder. Deze is tijdelijk te verkrijgen voor slechts 2 euro.


Geslaagd examen Tang-soo do- Karate

BARENDRECHT - Karate-school Him Yong Gi hield op vrijdag 29 oktober de halfjaarlijkse examens. De kandidaten gingen op voor een hogere graduatie en werden op hun vaardigheden getest. Ze werden beoordeeld op de geleerde trap- en stoottechnieken en loopvormen. Ook moesten de kandidaten een breektest afleggen en aansluitend sparren. Alle deelnemers slaagden en kregen een nieuwe band uitgereikt. Het examen was volgens trainer Marcel Spierings een groot succes en hij is erg trots op zijn pupillen.
Wie nieuwsgierig is naar deze krijgskunst, kan komen kijken bij een training of aanmelden voor een proefles. Er wordt getraind op maandag, woensdag en vrijdag van 18 tot 20 uur in sporthal de Riederpoort in Barendrecht. Informatie: 06-53684777.

De trotse deelnemers aan het examen.