Wethouder Schaap en het winnende team.
Wethouder Schaap en het winnende team. Foto:

De Ark maakt schoon

BARENDRECHT – Leerlingen van basisschool De Ark gingen donderdag 28 oktober op zoek naar zwerfafval in de buurt rond de school. Aan de actie deden vijftig kinderen mee uit groep 7. Ze kregen hulp van wethouder Cees Schaap en een aantal ouders.
De actie Buitenoord Schoon wordt elk jaar gehouden. Alleen werd vorig jaar overgeslagen. De school werkt hierbij samen met de bewonerscommissie Klipper / Boeier, Patrimonium, de gemeente en BAR Afvalbeheer.
Groepjes leerlingen gingen bijna een uur lang de wijk in, uitgerust met afvalknijpers en afvalzakken. Ze kwamen terug met kilo’s afval. Daaronder een stuk autodak, een matras, voetballen en een tuinkabouter. Er was een prijs voor het succesvolste team. Die ging naar team Oranje. Ze hadden niet de meeste kilo’s ingezameld, maar wel een heleboel kleine dingen. Deze snippers, stukken kauwgom en ander klein afval zijn gevaarlijk voor dieren, legde de jury uit.


Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus:

www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden