Online geldinzamelingen voor Dorcas Voedselactie

REGIO - Dit jaar gaat de Dorcas Voedselactie op dezelfde wijze plaatsvinden als vorig jaar; via online geld inzamelingen. Er wordt dus geen voedsel meer in winkels ingezameld, zoals ruim 20 jaar lang ook in Barendrecht gebeurde. Om vanuit Barendrecht toch weer bij te dragen aan de Voedselactie hebben Kees van den Heuvel en Arnold Sluijs allebei een online collectebus aangemaakt.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor, leven in de kou, weten niet of ze morgen te eten hebben en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. Ouderen moeten vaak rond zien te komen van ca. 45 Euro per maand.
De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Deze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.
Sinds vorig jaar worden van het ingezamelde geld de voedselpakketten in de landen van bestemming samengesteld. Dat scheelt transportkosten. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen.
De Dorcas Voedselactie gaat online de hele maand november door.
Doneren kan via:
- de collectebus van Kees van den Heuvel: dorcas.nl/acties/collecte-46326
- de collectebus van Arnold Sluijs: dorcas.nl/acties/
collecte-42507
- dorcas.nl/doneren


Koor Bombary repeteert weer

REGIO - Koor Bombary is na ruim 30 jaar nog steeds springlevend. Begonnen als kinderkoor en nu uitgegroeid tot een jong volwassenenkoor en volwassenenkoor. Het accent ligt op popmuziek, Nederlands en Engelstalig. Het koor is op zoek naar nieuwe leden voor alle stemgroepen. De repetities zijn op donderdag in de Brinkhoeve, Kerkstraat 12 in Poortugaal. Het jong volwassenenkoor van 19 tot 20 uur en de volwassenen van 20.30 tot 22.30 uur. Wie belangstelling heeft kan een mailtje sturen naar: bombary@gmail.com