Spreekuur over gezondheid

BARENDRECHT - De wijkverpleegkundigen van Aafje en de ouderenadviseurs van Kijk op Welzijn zijn gestart met een gratis gezondheidsspreekuur.
Het spreekuur is bedoeld als een laagdrempelig en vrijblijvend spreekuur waar mensen met vragen terecht kunnen over zorg en welzijn. Ook kunnen zij hun bloeddruk laten meten en wisselend zijn er deskundigen zoals een diëtiste en bewegingscoach aanwezig.
Het spreekuur kan op twee locaties worden bezocht:
Op 8 november en 13 december in Dienstencentrum Kijk op Welzijn aan de Windsingel 166 van 15.30 tot 16.30 uur.
Op 25 november en 23 december tussen 15 en 16 uur bij 't Plein aan het Middeldijkerplein 248.
Ook in het nieuwe jaar zal dit blijven op de tweede maandag van elke maand in het Dienstencentrum en de laatste donderdag van elke maand in ’t Plein.

Winst voor Smitshoek

BARENDRECHT - In een kletsnat voetbalgevecht op een zwaar veld, was Smitshoek zaterdag veel beter in het afmaken van de kansen en lieten de oranje-zwarten een verdiende 0-3 op Spijkenisse overwinning noteren.
In het begin heeft Smitshoek de bal, Spijkenisse laat zich wat inzakken om dan fel druk te zetten als Smitshoek over de middenlijn komt. Smitshoek zoekt geduldig naar de openingen. Die komen meestal vanaf de rechterflank. Zo ook in de negende minuut als Sean Verburg bij de tweede paal kan inkoppen. Met een stuit en veel effect krult de bal zo de kruising in voor de 0-1.
In de tweede helft komt de regen met bakken naar beneden en dit is van invloed op het spel. Smitshoek gaat er voetballend beter mee om en wordt weer gevaarlijker. Zoals over rechts via Elson, Esajas komt richting de eerste paal om de voorzet met een snelle voetbeweging diagonaal bij de tweede paal in het net te schuiven voor de 0-2.
In de laatste twintig minuten zijn er kansen voor Smitshoek. Met een goede actie van de ingevallen Nino Urban. Oog voor de vrijstaande Kleijn knalt hij hard de 0-3 binnen.