Vitesse won nipt van Fortis.
Vitesse won nipt van Fortis. Foto:

Spektakel bij Vitesse

BARENDRECHT - Na afloop wreven de Vitesse supporters zaterdag niet alleen de Zeeuwse regendruppels uit hun ogen, maar ook het ongeloof: waar hebben wij zojuist naar zitten kijken? Het wedstrijdverloop van Fortis-Vitesse was nog gekker dan de wildste roller coaster plannen op de tekentafel van de Efteling.

In een notendop: van 9-3 achter via 11-18 voor naar een nipte 19-20 overwinning. Te onwerkelijk voor een goed verhaal, maar het gebeurde wel diep in Zeeland.

Het is een gekke (eerste klasse) poule waarin Vitesse bivakkeert en waarin geen uitslag vooraf te voorspellen is. Vitesse won als middenmoter van de nummers 1 en 2, maar liet de dure punten liggen tegen de onderste 2 ploegen uit de poule, waaronder hekkensluiter Fortis.

De wedstrijd was gespeeld, Vitesse was doorweekt en euforisch en een nieuw hoofdstuk aan dit veldseizoen in de eerste klasse was geschreven. De Barendrechters staan zelfs in de top-3 met nog volop mogelijkheden. Sterker nog, als de ploeg in het voorjaar alle resterende 6 wedstrijden wint, is men simpelweg kampioen en lonkt de overgangsklasse.

Maar dat zijn weerspiegelingen voor 2022. Eerst wacht de zaalcompetitie, die op 27 november begint en waar Vitesse zal proberen dit jaar echt uit de tweede klasse te promoveren naar een niveau hoger, waar het (zo bewijst de ploeg keer op keer) thuishoort.