Wintertijd (1)

"Ik neem aan dan andere oplettende lezers de fout ook al hebben opgemerkt dat en een fout staat in de column van Melvin. Ook hij verslikt zich zoals vele in de winter-zomertijd gevolgen.
Ik citeer uit zijn column: 'Vanaf nu is het ‘s ochtends weer een uurtjes langer donker, maar ‘s avonds iets langer licht'. Dat klopt dus niet helaas. Het is precies andersom. Iets vroeger licht in de ochtend en ‘s avonds vroeger donker. Ach ja, verwarrend."

Groeten Wim van de Water,
Barendrecht


Wintertijd (2)

"Ik las van de week de column van Melvin in De Schakel van donderdag 4 november over 'zomer of wintertijd'. Tot mijn verbazing en irritatie staat deze vol met fouten. Als je een column schrijft over een bepaald onderwerp zorg dan wel dat je kennis op orde is.
Volgens Melvin is het vanaf nu 's ochtends een uurtje langer donker en 's avonds iets langer licht. Dit klopt natuurlijk niet, de dagen worden korter richting de winter en door de wintertijd, waarbij de klok een uur terug gaat, is het juist nog eerder donker, maar hebben we 's ochtend iets vroeger licht.
Zelf heb ik altijd moeite met het verzetten van de klok, omdat mijn slaapritme in de war raakt. Bovendien heb ik een jong kind die niet begrijpt wat wintertijd is en gewoon op dezelfde tijd wakker wordt, wat dus door de wintertijd een uur eerder is. Dus nee Melvin ik heb niet lekker een uurtje extra geslapen en waarschijnlijk vele ouders met mij.
Verder beweert Melvin dat bij een permanente zomertijd het in de winter al rond 4 uur donker zou worden, ook dit klopt niet. Het zou dan juist later donker worden, omdat je de klok dus niet een uur terugzet.
Ik heb nog een tip voor Melvin wat betreft het vroeg wakker worden vanwege daglicht; neem zonverduisterende gordijnen, een simpele oplossing.
De wintertijd is de 'echte tijd', maar wat mij betreft mag het permanent zomertijd blijven, dat heeft wat mij betreft de meeste voordelen."

H. Sillem,
Barendrecht


Renoveer ’t Trefpunt

"Besluitvorming over de toekomst van het pand kon op 2 november in de commissie ruimte niet plaatsvinden. Onvoldoende informatie stond een gedegen besluit in de weg. Tevens is er die avond een nieuw en gewenst scenario 4 gepresenteerd: renovatie van Het Trefpunt.

De vertraging van één maand biedt perspectief om die om te zetten in winst van een x aantal maanden door, om op basis van voortschrijdend inzicht, alsnog te kiezen voor renovatie. EVB heeft dit al gedaan.

Op basis van welke argumenten is destijds unaniem gekozen voor sloop? Alleen asbest? Het asbestrapport geeft hiervoor geen enkele aanleiding. Sterker nog, met het weinige aanwezige asbest kan op een veilige manier omgegaan worden, juist bij renovatie.

Daarom een oproep aan alle andere fracties om op basis van voortschrijdend inzicht alsnog te kiezen voor renovatie van het huidige Trefpunt
Het alsnog terugkomen op een eerder besluit is echt geen vorm van zwakte maar juist van kracht. Beter ten halve gekeerd dan……
Het nieuwe scenario renovatie is goedkoper, duurzamer en veel sneller te realiseren.

Het is mogelijk om met de concrete cijfers en feiten dit dossier eindelijk, maar wel overwogen, af te sluiten.

Dit klinkt als muziek in de oren van wethouder financiën en duurzaamheid en uiteraard ook voor alle gebruikers van Het Trefpunt (waaronder de harmonie) en omwonenden in De Driehoek."

Bewonerscomité De Driehoek,
Barendrecht
www.behoud-het-trefpunt.nl