De Korte Koedoodsedijk.
De Korte Koedoodsedijk. Foto:

Berm van dijk wordt verboden terrein

BARENDRECHT – Burgemeester Govert Veldhuijzen heeft voor avond en nacht een gebiedsverbod afgekondigd voor de berm van de Korte Koedoodsedijk. Dit moet een einde maken aan overlast en ruzies.

Bewoners van de Waddenring, aan de overkant van het water, hebben geklaagd over ‘jarenlange overlast’ van voornamelijk nachtvissers. “Deze overlast bestaat o.a. uit: geluidsoverlast, ontnemen van privacy (vissers kijken gehele dag bij bewoners naar binnen), doen van natuurlijke behoefte in het zicht van de bewoners, meerdere personen / gezinnen die er ‘kamperen’ tijdens het vissen”, schrijft de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad.
Volgens de burgemeester is er ook steeds vaker onmin tussen de vissers en kanovaarders bij de aanlegsteiger langs de dijk. Het water maakt deel uit van de kanoroute Blauwe Verbinding.

Om de overlast in de avond- en nachtelijke uren tegen te gaan, is er besloten om een verblijfsverbod in te stellen. Dit geldt tussen 21 en 9 uur. Het verbod gaat op 15 november in, voorlopig voor twee jaar.
Het gebied blijft voor wandelaars, hondenbezitters of gebruikers (kanovaarders) van de Blauwe Verbinding gewoon toegankelijk tussen 21 en 9 uur. Dit omdat zij door de groenstrook lopen en daar niet voor langere tijd daar verblijven.
Om de overlast gedurende de dag aan te pakken komen er flyers die door de BOA's, worden uitgereikt aan aanwezige personen. Op deze flyer staan de gedragsregels waar ze zich aan dienen te houden. Ook worden er borden geplaatst.