Vroeg in de wedstrijd kwam Smitshoek op voorsprong.
Vroeg in de wedstrijd kwam Smitshoek op voorsprong. Foto:

Smitshoek blijft vijfde

BARENDRECHT – Smitshoek kreeg zaterdag ARC uit Alphen aan de Rijn op bezoek. Met 1 punt minder stond ook ARC hoog in de middenmoot. Met een overwinning zou Smitshoek goed zaken kunnen doen en zelfs naar de 4 plaats stijgen.

Na twee minuten was Smitshoek al bijna succesvol. Na een goede actie kwam Sean Verburg voor ARC keeper Balk te staan, maar helaas wist hij niet te scoren.
De toon was gezet. De mannen van Edwin de Koning waren op zoek naar een snelle treffer. Dat lukte al na 6 minuten omdat Ray Kroon in buitenspelpositie slim de bal liet lopen voor Joey Kleijn. Die ging goed door en wist de keeper te omspelen en de 1-0 binnen te schieten.
In de tweede helft zag het spel er anders uit. Smitshoek mocht met de sterke wind mee gaan spelen, maar het was ARC dat daar het meeste voordeel uit leek te halen. De bezoekers namen het initiatief, maar wisten nog steeds weinig kansen te creëren.  De enige echte kans van de wedstrijd zorgde na 82 minuten voor een goal van de bezoekers. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd door Neal Arnoldus hard in de kruising gekopt en zo werd de eindstand van 1-1 op het bord gezet.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niet heel veel op. Smitshoek blijft op de 5e plaats staan. Volgende week moeten de Barendrechters naar Capelle om tegen de plaatselijke nummer 2 van de huidige competitie te spelen.