Ben Onnink in zijn nieuwe showroom.
Ben Onnink in zijn nieuwe showroom. Foto:

Autobedrijf Onnink nu aan de Singel

BARENDRECHT – Autobedrijf Onnink heeft zich gevestigd in het oude centrum van Barendrecht. Sinds deze week is het bedrijf van Ben Onnink te vinden aan de Singel 55a. Voor de mensen die de buurt een beetje kennen: dit is de oude drukkerij van De Schakel.

Ben Onnink is de afgelopen weken hard bezig geweest om de ruimte helemaal naar zijn zin te maken. Als het hek open stond, kwamen nieuwsgierige voorbijgangers weleens een kijkje nemen. “De meeste mensen zijn dan verbaasd dat het hier zo groot is”, vertelt hij.

Autobedrijf Onnink was de afgelopen negen jaar gevestigd aan de Ebweg. Maar de loopbaan van Ben Onnink startte al veel langer geleden. “Ik begon met het verkopen van auto’s thuis voor de deur. Dat waren oude Kadettjes. Toen was ik 18 en inmiddels ben ik 47”, vertelt hij lachend. Onnink werkte ook jarenlang voor een autobedrijf in Rotterdam.

Waarom zit hij in dit vak? Het is even stil. ‘’Ik ben als autogek geboren denk ik. Dat kan ik niet echt uitleggen. Als kind verzamelde ik als Matchbox autootjes. En die heb ik nog.”

De auto’s in zijn showroom zijn eerst door Ben Onnink kritisch bekeken. “Ik koop op gevoel. Echt waar”, legt hij uit. Zo ontstaat een aanbod met auto’s van verschillende merken, meestal uit de bouwjaren 2008 tot en met 2016. “Ik wil van alles wat hebben. Er zijn bedrijven die alleen kleine auto’s aanbieden, want dat verkoopt het snelst. Ik vind het prettig om ook grotere modellen te doen.” Bij een rondgang door de showroom komen we dan zowel een Daihatsu Cuore tegen als een Mercedes, een Audi en maar liefst twee Jaguars. “De Jaguars zijn youngtimers. Dat is een hele andere categorie. Echt voor de liefhebbers.”

Ben Onnink heeft een universeel autobedrijf met een aanbod van goede tweedehands auto’s. Voor onderhoud kunnen zijn klanten terecht bij het Autoservice Groenenboom op bedrijventerrein Bijdorp-West.

Het occasion-aanbod is te vinden op:
www.autobedrijf-onnink.nl 


Friendly Teak gaat stoppen

HEERJANSDAM – Na meer dan 24 jaar sluit Friendly Teak aan het eind van het jaar definitief de deuren van de oude boerderij aan de Dorpsstraat. Eigenaar Peter Raaphorst gaat met pensioen.  De resterende binnenmeubelen gaan in de uitverkoop met forse kortingen.
Friendly Teak staat in de regio bekend om de hoge kwaliteits teakmeubelen. Ze worden gemaakt in geselecteerde fabrieken in Indonesië. Het bedrijf is in 1997 op het Velo-terrein in Barendrecht begonnen met de eigen import van teak tuinmeubelen. Na de verhuizing naar Heerjansdam in 2000 is de nadruk gelegd op landelijke grade-A binnenmeubelen, veelal op maat gemaakt. Maar ook de standaard meubelen van bekende merken, zoals d-Bodhi, behoorden tot het assortiment. Deze standaard meubelen kunnen nog nageleverd worden.
De uitverkoop biedt mensen de kans om tegen een leuke eenmalige prijs een mooie nieuwe tafel of een ander meubel aan te schaffen.
Friendly Teak aan de Dorpsstraat 55 in Heerjansdam is open van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur.
www.friendlyteak.nl

De oude boerderij van Friendly teak.