Raad tegen komst van discounter

door Arco van der Lee

BARENDRECHT – De meerderheid van de gemeenteraad heeft geen behoefte aan de komst van de discounter in het centrum van het dorp. Dat bleek dinsdag tijdens de behandeling van de begroting door de gemeenteraad. 

In de plannen van de gemeente voor de ontwikkeling van het centrum is gesproken over de komst van een Aldi. Er zou aan het Achterom  plaats zijn voor een extra supermarkt. Bewoners van de wijk Driehoek hebben al gezegd te vrezen voor veel drukte.
EVB en SGP/CU dienden dinsdag een motie in, waarin het college wordt opgedragen om de voorbereidingen voor de vestiging van een discounter te staken. Ook CDA, VVD en D66 steunden de motie.

Volgens Leendert Mijnders (SGP/CU) past de discounter niet bij het karakter van Barendrecht. Wethouder Nico Bults (D66) was het niet met de motie eens. β€œDe winkeliers vragen hier om. Het is een publiekstrekker.” Hij wil de gemeenteraad hier in een aparte avond nog wel meer uitleg over geven. Alleen GL, PvdA en fractie Hofland waren het met de wethouder eens.

Woensdagmorgen bleek op de facebookpagina van De Schakel dat niet iedereen het eens is met de meerderheid van de gemeenteraad. "Mensen met lage inkomens hebben er wel behoefte aan", reageerde Ellie Schouten-Petzinger. Er waren meer mensen die er zo over dachten.
"Die ruimte moet behouden blijven voor kappers", veronderstelde Rolinka van der Hoorn. Maar dat was als grapje bedoeld.