Laatste motie veiligheid verworpen

BARENDRECHT – Nadat vorige maand tien moties van de EVB over veiligheid door de coalitie waren afgewezen, was er dinsdag evenmin een meerderheid voor de veiligheidsmotie van een aantal coalitiepartijen.
In de motie vroegen SGP/CU, CDA, VVD, en GL onder meer om oplossingen voor de overlast op het Havenhoofd en het Doormanplein en om een onderzoek naar een ‘vakantieservice’, waarbij extra wordt gelet op woningen van vakantiegangers. Die punten stonden ook in de moties van EVB, maar dan in stelliger bewoordingen. Vorige maand staakten de stemmen, omdat de eenmansfractie van de PvdA samen met EVB tegen de motie stemde. De PvdA stemde tegen, als protest tegen het grote aantal moties dat in de Barendrechtse raad wordt ingediend.
Dinsdag werd er aan het begin van de raadsvergadering opnieuw gestemd. Weer waren EVB (één afwezige) en PvdA tegen. Omdat twee voorstemmers nog niet waren gearriveerd, werd de motie met 14 – 12 verworpen.

Douane vindt cocaïne in container

BARENDRECHT - De Douane heeft donderdag 4 november 75 kilo cocaïne aangetroffen in de haven van Rotterdam. De straatwaarde van de drugs is ruim 5,6 miljoen euro.
De verdovende middelen waren verstopt in een container afkomstig uit Peru. De pakketten zaten achter de luiken verborgen. De container had als bestemming een adres in Barendrecht. De drugs zijn inmiddels vernietigd.