De toneelvereniging werd door het theater verrast met een taart.
De toneelvereniging werd door het theater verrast met een taart. Foto:

Ingezonden

Geld of je leven 

"Er zijn grote zorgen over leefkwaliteit en bereikbaarheid van Barendrecht en Ridderkerk. Explosieve groei aan bedrijvigheid in de AGF sector geeft explosieve groei van verkeer, met impact op ons leven.

Bij vaststelling plan bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard 2013 (Veren Ambacht en BTOost = Dutch Fresh Port) is vastgesteld dat dit gebied de verwachte toename van (vracht)verkeer niet aankan. Dit zie je nu gebeuren. Bij drukte neemt men de (sluip)routes door Barendrecht en Ridderkerk om files op A15-A16 zo veel mogelijk te mijden. 

Dutch Fresh Port heeft daarnaar onderzoek laten doen en komt o.a. wederom met de weg door de boomgaard, Rijsoord. Deze weg (3de ontsluiting) staat al jaren ter discussie. De eigenaar zit in de stuurgroep Dutch Fresh Port en heeft mede het onderzoek uitgezet. Deze route maakt het sluipverkeer nog gemakkelijker om via de randweg van Barendrecht, buiten de drukke IJsselmondse Knoop om, te rijden. Aanpassen van het kruispunt gaat dit niet verhelpen. Daar ligt de zorg van bewoners. 

Hoe voorkomen we sluipverkeer door woonwijken? Dat kan door te stoppen met bouwen omdat het gebied ‘vol’ is! Dat kost geld maar levert wel een veel beter leefklimaat op."

Petra van Nes – de Man,
Ridderkerk
burgerop1.nl 


CultuurLocaal

“Op donderdag, 4 november, organiseerde CultuurLocaal, geheel volgens traditie, een concert om de jonge, talentvolle en gevorderde leerlingen een podium te bieden.

Het werd een heerlijke avond met een mooi programma. Zo liet Pepijn Zwiebel horen dat je door hard te oefenen al op jonge leeftijd het eerste deel uit het hoornconcert van Mozart kunt uitvoeren. Ook twee zeer jonge en gedreven dwarsfluitleerlingen van Hanneke Meijer droegen hun muzikale steentje bij. Zij speelden meerstemmige melodieën die elkaar en de piano vakkundig afwisselden. Vioolleerling Annette Fontein vertolkte samen met Hans Cok (piano) op betoverende wijze de “Meditation” uit de opera “Thaïs” van Jules Massenet. Rawesh Akefie (accordeon) trakteerde het publiek op een indrukwekkende uitvoering van de Canon in D Major van Pachelbel. 

Het overwegend klassieke programma werd mooi afgewisseld door een aantal smaakvol gezongen liedjes uit het poprepertoire, een dankbare bijdrage van leerlingen van zangdocente Marinka Stam. Barendrecht mag met recht trots zijn op zoveel muzikaal talent! “

Henk Elderson,
Stichting CultuurLocaal,
Barendrecht
www.cultuurlocaal.nl


Toneelvereniging verrast met een taart

BARENDRECHT – De spelers van Toneelvereniging Barendrecht werden zaterdag door theater Het Kruispunt verrast met een taart. De vereniging bestaat 35 jaar. Die dag speelden ze in de grote zaal van het theater het stuk ‘Actie op de redactie’.

Door de coronamaatregelen was het voor het eerst in anderhalf jaar dat de vereniging weer een voorstelling kon geven in het theater. Een verslag van de avond staat op de website van De Schakel: www.deschakelbarendrecht.nl .

Zaterdag 23 april 2022 speelt de toneelvereniging het blijspel ‘Heeft mijn engelbewaarder ook recht op een uitkering?’.