De overhandiging van de cheque op de plaats waar het bos komt.
De overhandiging van de cheque op de plaats waar het bos komt. Foto:

Lions steunen aanleg van Kinderbomenbos

BARENDRECHT - Lionsclub IJsselmonde gaat zich inzetten om de aanleg van een Kinderbomenbos in de Zuidpolder mogelijk te maken. Daardoor kan dit initiatief van Recreatie- en zorgboerderij De Kleine Duiker definitief doorgang vinden.
Op 23 oktober haalden de Lions tijdens een golfdag 8.000 euro op. Op donderdag 4 november namen Kleine Duiker-voorzitter Kees Silvis en bestuurslid Jannie de Vlaam de symbolische cheque in ontvangst uit handen van Alfred Kool, president van LC IJsselmonde.
Daarnaast hebben de Lions een projectteam ingesteld dat De Kleine Duiker actief gaat helpen om dit mooie initiatief komend jaar tot stand te brengen. Hovenier Paul Casteleijn, zelf ook Lion, speelt daarin een belangrijke rol.
De Lions hadden al een beginkapitaal bijeengebracht waar nu de opbrengst van de golfdag bijkomt. Samen met de bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds is nu de eerste fase van de aanleg zeker gesteld.
Het Kinderbomenbos is een logische uitbreiding van de activiteiten van de Kleine Duiker. Jannie de Vlaam: "Met het planten van een boom kunnen we het leven vieren van een kind. Daarmee willen we ouders en grootouders prikkelen om de aarde als een kostbare schat te zien en er goed voor te zorgen.” In het bos komen ook klauterplekken en een een mini-voedselbosje.