'Leugens die ons binden'

BARENDRECHT - Woensdagmiddag 17 november vindt onder leiding van de oecumenische werkgroep Vorming & Toerusting om 14 uur in De Ontmoeting van de Dorpskerk een boekbespreking plaats. Voorts worden fragmenten uit de film ‘Being there’ vertoond.
Besproken wordt ‘De leugens die ons binden’, geschreven door de Amerikaanse hoogleraar Kwame Appiah. Het boek draait om de vraag: wie ben ik én vooral: waar hoor ik bij? We zijn man, vrouw, christen, moslim, boeddhist, zwart, wit, jong, oud; en daaraan ontlenen we onze eigenwaarde. Het zegt iets over onze dromen, verwachtingen en beperkingen; over onze familie, nationaliteit, cultuur en religie. Maar, zo vraagt Kwame Appiah zich in dit boek af, waarom gaan we eigenlijk steeds op zoek naar bevestiging van een enkele identiteit, terwijl we als mens meerdere identiteiten hebben?
In 'De leugens die ons binden' wordt ons een nieuwe manier van denken aangereikt. Onze opdracht is volgens Appiah om flexibel te blijven. Zijn advies: zoek je identiteit niet alleen in de gekende ‘zekerheden’, klamp je er niet aan vast.  


Carols in Barendrecht

BARENDRECHT - Na een jaar van stilte organiseert Stichting CultuurLocaal op 11 december voor de achttiende keer een Carols dag in Barendrecht.
In samenwerking met de DorpskernFair geeft het Groot Barendrechts Carols koor een concert in de Dorpskerk.
De dag begint om 8.30 uur met repetitieochtend in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Na een gezamenlijke lunch verplaatst het koor zich naar de Dorpskerk. Daar is 14 tot 14.45 uur de generale repetitie met orgel. Daarna volgt om 15 uur het concert met publiek.
Iedereen die van traditionele kerstmuziek houdt kan zich aanmelden voor het koor. Voor het instuderen van de partijen zijn MP3 bestanden en bladmuziek beschikbaar.
Het geheel staat onder leiding van Mariët Kaasschieter, docent zang van CultuurLocaal. De begeleiding is in handen van organist Rien Donkersloot.
De kosten voor deelname bedragen 22,50 euro (inclusief .lunch). De toegang voor het publiek is gratis. Aanmelden kan via carolsinbarendrecht@gmail.com.
Meer inlichtingen bij
miranda@cultuurlocaal.nl.