Geen discounter in het centrum

Vorige week besloot de gemeenteraad op initiatief van EVB af te zien van bouwplannen voor een discounter in het centrum van Barendrecht. Een discounter is hier: een grote supermarkt in het goedkopere segment. Wij vinden winkels in het goedkopere segment prima, maar de bouw in het centrum is een slecht idee. En wel om de navolgende reden: een grote discounter trekt vooral publiek dat veel boodschappen tegelijk koopt en daarom met de auto komt. Dat vereist veel parkeer- en manoeuvreerruimte.

Wij weten dat uit ervaring. Aan de Pesetastraat in Reijerwaard hebben we een Lidl. Deze winkel gaf aanvankelijk veel overlast door een gebrek aan parkeerruimte. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de parkeerruimte daar is uitgebreid. In combinatie met het vergroten van de winkel. Op Reijerwaard is sprake van een goede ontsluiting, dus zijn de problemen opgelost.

Zo’n type winkel bouwen in het centrum, gaat gegarandeerd dezelfde parkeerproblemen opleveren, zonder goede oplossingen. Datzelfde geldt voor de verkeersontsluiting. Met als gevolg een enorme overlast in de omgeving. Daar moeten we niet aan beginnen. Kortom: EVB heeft niets tegen discounters, maar de locatie van vestiging moet niet tot onoplosbare problemen voor de omgeving leiden."

Dirk Vermaat
gemeenteraadslid Echt voor Barendrecht


Voedselbank

"Toeslagenaffaire; raar woord.
Politiek vertrouwen ging kapot; een waar woord.
Gezinnen in problemen, heb je ervan gehoord?
Gezinnen met schulden, heb je ze gehoord?

Sociaal loket, kent u de burgers wie het betreft?
Sociale burgers, betreffen het jullie buren of familie?
Hebben ze zorgen tegen wil en dank?
Wijs hen op de Voedselbank!"

Ingrid Filius,
Secretaris Voedselbank
Barendrecht
voedselbankbarendrecht.nl


Begroting en afvalbeleid

"Vorige week meldde De Schakel: De partijen die de coalitie vormen zijn tevreden over de begroting van de gemeente en over het afvalbeleid.

Verbazingwekkend, want heel veel mensen willen dat gedoe met een pasje helemaal niet en ook niet dat die ondergrondse afvalbakken op slot gaan.
En mensen zijn ongerust omdat de belasting dit jaar zomaar 10 procent hoger werd. Hart van Barendrecht HvB, is de enige partij die de belasting zal verlagen en de extreme verhoging van dit jaar wordt ook terugbetaald! Alle andere partijen, ook de EVB, zullen doorgaan met het verder verhogen van de gemeentebelasting!
Laat uw stem niet verloren gaan en stem op HvB.

Help mee om dit doel te bereiken en sluit je aan bij de HvB. Stuur je email naar:
hartvanbar@gmail.com"

Dr. van Nielen,
Hart van Barendrecht,
www.hartvanbar.nl 


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.