Smitshoek speelde uit tegen Capelle.
Smitshoek speelde uit tegen Capelle. Foto:

Smitshoek wint thriller bij Capelle met 1 - 3

BARENDRECHT - In een geweldige derby, met een bloedstollende slotfase pakte Smitshoek de volle buit op sportpark 't Slot in Capelle aan den IJssel.
Vanaf het beginsignaal neemt Capelle het initiatief, het zoekt de aanval en zet Smitshoek vast op eigen helft. Maar al gauw blijkt Smitshoek in de omschakeling heel gevaarlijk. Sean Verburg zoekt contact in de vijandelijke 16 en gaat neer, maar het was niet genoeg voor een penalty.
In de 27e minuut is er weer een uitbraak van Smitshoek, nu via Guyon Fernandez, hij houdt overzicht en legt breed op Nino Urban. Urban neemt aan, kapt zijn man uit en schiet met links in de korte hoek binnen. Het is 0-1.
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Capelle het initiatief en de druk, Smitshoek gevaarlijk in de omschakeling. In de 58e min. is het weer Guyon Fernandez die uitbreekt nu over rechts, hij geeft af op Verburg die de 0-2 scoort.
Capelle wisselt aanvallend en is al in de 63e minuut succesvol via een korte combinatie door het midden wordt het 1-2. Diep in blessuretijd de grootste kans voor Capelle maar Fabrie redt geweldig op het keiharde schot, Capelle krijgt daardoor een corner en nu gaat ook de keeper mee. De corner levert niets op, Smitshoek neemt over, Elson kan vrij oversteken en schiet vanaf halverwege de helft van Capelle de bal in het lege doel:   1-3.