Waterberging onder vernieuwd Vlak

Vervolg van voorpagina.
De bomen worden niet te hoog. Dat is een verzoek van de bewoners. De bewoners hebben gevraagd om een kerstboom. Volgens een ambtenaar wordt er midden op het plein een den geplant, die in december kan worden versierd als kerstboom.
De bomen krijgen water uit de waterberging onder het plein. "Dit is een systeem dat in Dubai is ontwikkeld. Dus in Nederland moet het sowieso werken”, werd de raadscommissie verzekerd.
De bankjes en ander straatmeubilair worden gelijk aan die op het plein voor het gemeentehuis.
Vanuit de raadscommissie waren er vooral opmerkingen over de terrassen. Johan Lengkeek (CDA) was verbaasd dat de terrassen niet waren ingetekend. Hij denkt dat er door al het groen weinig ruimte overblijft voor de terrassen. Winnie Hofland (fractie Hofland) merkte op dat er vooral ruimte is voor terrassen aan de kant van de Binnenlandse Baan, met het bijbehorende verkeersgeluid.
Cicilia Rijsdijk (EVB) had graag gezien dat ook het Onderlangs in het plan was meegenomen. Tsjimmie Klos (SGP/CU) wees op het grasveld aan de overkant van de Binnenlandse Baan. Wethouder Bults erkende dat daar niet naar is gekeken. "Maar het budget houdt hier op.”