DorpskernFair afgelast

BARENDRECHT - De DorpskernFair die op 11 december gehouden zou worden in het oude centrum van Barendrecht, gaat niet door. 

De Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB) had het programma helemaal rond voor een markt en concerten in de Dorpskerk en op het terrein rond de kerk. In verband met de toenemende Covid-besmettingen is besloten dit af te gelasten. Het risico voor de bezoekers en de organisatie zou te groot zijn.
Het bestuur van SEDOB waardeert de opstelling van de gemeente Barendrecht, die heeft meegedacht over het mogelijk maken van de DorpskernFair.

Het onderdeel KerstWensZegenBoom gaat wel door. Het vervullen van de ingestuurd wensen staat los van de DorpskernFair. Er wordt onderzocht of het concert van het Harmonieorkest in de Dorpskerk op 11 december zonder publiek plaats kan vinden. Het is dan via live-stream te bekijken. 

SEDOB kijkt nu uit naar de activiteiten in het volgend jaar: de DorpskernFair Zomereditie op 25 juni en de DorpskernFair Wintereditie op 10 december 2022. Voor aanmelding of informatie is de organisatie bereikbaar via pr@sedob.nl . 


Verkiezingsdebat later

BARENDRECHT – Het verkiezingsdebat over de Oude Dorpskern, dat op woensdag 24 november zou plaatsvinden, is uitgesteld.
De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft dit besloten in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. De nieuwe datum is woensdag 19 januari 2022. Het debat vindt dan plaats in de Dorpskerk. Alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen worden uitgenodigd.


Bouw windturbines

BARENDRECHT - Vanaf de 3e Barendrechtseweg is hij duidelijk te zien: de hijskraan aan de overkant van de Oude Maas. Er wordt gewerkt aan de bouw van windturbines van Windpark Oude Maas. In april 2022 moet het werk klaar zijn.