Wethouder Cees Schaap reikte de beker uit.
Wethouder Cees Schaap reikte de beker uit. Foto:

De Draaimolen wint textielwedstrijd

BARENDRECHT - De leerlingen van vier basisscholen uit Barendrecht hebben 3.253 kilo textiel ingezameld. Dit was de opbrengst van de inzamelwedstrijd die werd georganiseerd door Opnieuw & Co in samenwerking met BAR Afvalbeheer en gemeente Barendrecht.

Alle leerlingen van de vier deelnemende scholen deden hun uiterste best om zoveel mogelijk (oud) textiel in te zamelen, en allen met een heel mooi resultaat. De leerlingen van OBS De Draaimolen zamelden het meeste textiel in, namelijk 4,5 kilo textiel per leerling. De Draaimolen werd hiermee glansrijk winnaar en kreeg op donderdag 11 november een mooie prijs uit handen van wethouder Cees Schaap.
De beker van aluminium was beplakt met Moppereend en andere figuren die tussen het afval zijn gevonden.
De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van OBS Zeppelin, De Trinoom, OBS De Draaimolen en CBS De Hoeksteen kregen na een les over hergebruik en duurzaamheid de opdracht om zoveel mogelijk afgedankte kleding en textiel in te zamelen. Ze konden de zakken met kleding op school inleveren. De zakken werden opgehaald door Opnieuw & Co. De scholen ontvangen een vergoeding voor het ingezamelde textiel.