Het raam wordt onthuld. (foto: Arnold Sluijs)
Het raam wordt onthuld. (foto: Arnold Sluijs) Foto:

Nieuw glas-in-loodraam onthuld

BARENDRECHT - Op zaterdagmiddag 13 november is een nieuw glas-in-loodraam onthuld in de kerk Carnisse Haven aan de Noordersingel.

Het raam beeldt de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan uit en staat voor hulp aan behoeftigen zonder daar zelf beter van te worden. Het ontwerp van Marianne Verhoeff-Berkman en Wim Nuninga sluit in vormgeving, kleurgebruik en motieven nauw aan bij het eerste raam uit 2018, dat het verhaal van Jona verbeeldt. Beide ramen zijn uitgevoerd door het toonaangevende glasatelier Glasatelier Hagemeier uit Tilburg. Het raam is een initiatief van het ‘kosterscollectief’ van Carnisse Haven en opgedragen aan alle vrijwilligers die zich in de Wijkgemeente Carnisse Haven onbaatzuchtig en vaak ook heel onzichtbaar inzetten.

Ter gelegenheid van de onthulling dit raam organiseert de kerk in november een expositie over glas-in-lood. Op de tentoonstelling zijn foto’s van (kerk)ramen te zien, vergezeld van het persoonlijke verhaal van een gemeentelid. Wat maakt dit raam zo bijzonder? Waarom trok deze voorstelling de belangstelling? Ook zijn objecten met glas-in-lood te zien, zoals panelen, sieraden en kunstvoorwerpen. Aan de hand van de verhalen kunnen de bezoekers met elkaar in gesprek gaan over de inspirerende effecten van gekleurd glas. 

De expositie is gratis te bezichtigen tot en met zaterdag 27 november in Carnisse Haven, Noordersingel 30 in Barendrecht. Openingstijden: maandag tot en met donderdag en zaterdag van 13 tot 15 uur.