Monuta opent duurzaam crematorium

REGIO - Ieder leven heeft een uniek verhaal dat het waard is om verteld te worden. Na het overlijden van een dierbare staat dit verhaal centraal. Afscheid kunnen nemen op een manier die past bij de overledene is belangrijk. Het zijn voor de nabestaanden de eerste voorzichtige stapjes om het verlies een plek te geven.

Precies deze persoonlijke benadering van afscheid nemen heeft centraal gestaan bij de verbouwing van het uitvaartcentrum van Monuta Memoriam aan de Langehorst in Rotterdam-Charlois. Uniek aan de geheel gerenoveerde locatie: het is niet meer nodig om bij een uitvaart naar verschillende plekken af te reizen. Alle faciliteiten voor het laatste afscheid zijn er op een locatie te vinden. Het is een uitvaartcentrum én crematorium in een.

Persoonlijke wensen

De locatie is zo ingericht, dat ieder afscheid kan voldoen aan persoonlijke wensen. Men kan er terecht voor een volledige uitvaart met crematie, maar ook voor alleen de afscheidsdienst bij een begrafenis. Ook als deze elders plaatsvindt. Van opbaring in een 24-uurskamer tot condoleance en van afscheidsdienst bij een begrafenis tot uitgebreide catering.

Moderne faciliteiten

Crematorium en uitvaartcentrum Memoriam is een locatie waar op geheel eigen wijze afscheid genomen kan worden van een overledene. Het gebouw en de buitenruimte hebben een vriendelijke uitstraling die past bij het landschap en de omgeving. Alle ruimtes zijn zowel voor grote als kleine groepen te gebruiken. Tijdens een afscheid staat het leven van de overledene centraal. Mooie gedeelde momenten kunnen worden omgezet in voordrachten met warme herinneringen en anekdotes.

Duurzaam afscheid

Tijdens de verbouwing zijn prestigieuze keuzes gemaakt op het gebied van duurzaamheid en emissie. Memoriam is het eerste crematorium in de regio dat vrij is van fossiele brandstoffen. Het functioneert daardoor vrijwel emissieloos. De crematieoven is elektrisch en wordt aangedreven door energie van eigen zonnepanelen, aangevuld met lokale groene windenergie.

(bron: Monuta Memoriam )