De grote platanen bij Rotterdam CS.
De grote platanen bij Rotterdam CS. Foto:

Voorstel CDA: verplaats Rotterdamse platanen naar de Bachlaan

BARENDRECHT – Het CDA stelt voor om de platanen bij het Centraal Station van Rotterdam te verplaatsen naar de Bachlaan. De wethouder ziet wel iets in het idee.

Aan de Bachlaan zijn bomen gekapt. “Zonde maar wel noodzakelijk omdat de conditie van de bomen slecht was. Er komen nieuwe bomen ,dat hebben we begrepen van het gemeentebestuur. Vaak is het zo dat het bij herplanting gaat om jongere en dus kleinere bomen en wij vroegen ons als CDA Barendrecht of er misschien andere mogelijkheden zijn”, schrijft fractievoorzitter Johan Lengkeek op de website van zijn partij.

Bij het Centraal Station van Rotterdam staat een rij prachtige platanen. Ze moeten daar echter weg, omdat er een flat gebouwd gaat worden. 

De platanen zouden volgens de gemeente Rotterdam tijdelijk naar een ‘bomendepot’ gaat, in afwachting van een nieuwe bestemming. Ze zouden dan dus twee maal verplant moeten worden.

“En dat is misschien een kans om deze over te brengen naar Barendrecht zodat deze definitief herplant kunnen worden aan de Bachlaan”, stelt het Barendrechtse CDA. 

“We hebben de wethouder gevraagd of hij contact kan opnemen met de collega’s in Rotterdam. Wethouder Schaap staat hier welwillend tegenover zo laat hij weten en hij gaat er direct mee aan de slag.”