Aquarendrecht koel ontvangen

BARENDRECHT – Aquarendrecht, de toekomstvisie van EVB voor het bouwdok van Rijkswaterstaat aan de Oude Maas, is dinsdag koel ontvangen door de coalitiepartijen.

EVB ziet in het dok plaats voor watersport. In het groene gebied ernaast zou een klimbos kunnen komen. Raadslid Kevin van Bommel lichtte het plan toe in de raadscommissie Ruimte. “Wij zijn ons er zeer van bewust dat de grond in bezit is van Rijkswaterstaat. Maar het bevoegd gezag ligt bij de gemeente Barendrecht”, voerde hij aan. Van Bommel erkende dat Rijkswaterstaat de komende jaren het dok nodig heeft voor de renovatie van de Heinenoordtunnel. Maar wellicht kan dan begonnen worden met het klimbos, denkt hij.

“Kiezersbedrog”, was het helderde oordeel van Johan Lengkeek (CDA). Omdat Rijkswaterstaat het terrein gebruikt is het plan volgens hem ‘volstrekt onrealistisch’. “Dat moet EVB toch weten?”
De meeste andere coalitiepartijen sloten zich bij Lengkeek aan. “Wat heeft het voor zin. Het is eigendom van Rijkswaterstaat. Moeten we er hier tijd en aandacht aan besteden? Wij vinden van niet”, zei Tsjimmie Klos (SGP/CU). Ada Dekker (GL) heeft liever extensieve recreatie langs de Oude Maas, in plaats van waterskiën en een boothelling.
Alleen Winnie Hofland (fractie Hofland) zag wel iets in het plan. Zij merkt dat er behoefte is aan actieve recreatie. Maar ze verwacht niet dat Rijkswaterstaat het terrein beschikbaar zal stellen.
“Misschien is het gebied gedeeltelijk te koop. De vraag niet stellen, betekent dat je nooit een antwoord zult krijgen van Rijkswaterstaat”, besloot Kevin van Bommel. Tijdens de verkiezingscampagne zal het onderwerp zeker terugkomen.

Shell steunt Dynamo

REGIO - De Shell Burenraad heeft een bedrag geschonken aan de Stichting Dynamo. De stichting bestaat uit DynamoZwemt en Dynamo Knutsel&Spel. De zwemlessen worden op woensdagavond in Zwembad Albrandswaard gegeven.