Slagwerk bij Harmonievereniging Barendrecht.
Slagwerk bij Harmonievereniging Barendrecht. Foto:

Zelf muziek maken bij Harmonievereniging

BARENDRECHT - Na het grote succes van vorige week bij de proefles voor het nieuwe InstapOrkest/SlagwerkKids biedt Harmonievereniging Barendrecht deze lesgroep ook aan op vrijdagmiddag vanaf 19 november. Deze groep start op vrijdag om 15 uur met een proefles voor kinderen vanaf 6 jaar in het Trefpunt dr. Kuyperstaat 4.
Al veel kinderen zijn in de loop der jaren met hun muzikale carrière gestart bij de vereniging.
Belangrijkste kenmerk van dit nieuwe InstapOrkest/Slagwerkkids is dat de kinderen op spelende wijze met verschillende aspecten van de muziek in aanraking komen zoals ritmes, maat, wat doet de dirigent en hoe maak je op de beste manier samen muziek. Ook wordt er kennis gemaakt met instrumenten en daar leren ze in een later stadium in groepsverband ook op spelen.
De instrumenten variëren van xylofoon, drums, cajon, boomwhackers, djembé, bongo's en diverse kleine blaasinstrumenten, Er is aansluitend een proefles op de blokfluit.
De kinderen kunnen later doorstromen naar de dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, koper(trompet, hoorn, trombone) en al het slagwerk.
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen kijken en meespelen bij het InstapOrkest/Slagwerkkids. Meespelen tot de kerstvakantie kan voor 25 euro.
Informatie/opgeven proefles: mprooi@chello.nl of bel 06-42412638