Akkermans werd onderscheiden in Nieuwegein.
Akkermans werd onderscheiden in Nieuwegein.

Ton Akkermans Ridder in Orde van Oranje-Nassau

BARENDRECHT– Barendrechter Ton Akkermans is zaterdag 13 november door de burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN).

Burgemeester Govert Veldhuijzen feliciteert de heer Akkermans met deze bijzondere onderscheiding: “Ton Akkermans is enorm gedreven en een inspiratie voor velen. Ik ben erg trots op zijn vrijwillige toewijding voor de samenleving en neurofibromatose patiënten in het bijzonder.”

Dertien jaar lang was Ton Akkermans enthousiast voorzitter van de NFVN. Een middelgrote vereniging die zowel nationaal als internationaal actief is. Als bestuurslid was hij zeker 30 uur per week op vrijwillige basis actief. Bij zijn aantreden waren er 600 leden. Nu zijn dat er bijna 1300. De stijgende ledenaantal is mede dankzij zijn grote inzet gerealiseerd.
Ook was hij altijd trouw aanwezig bij de bijeenkomsten van NF Europe, die om het jaar, ergens in Europa wordt gehouden. In 2020 heeft Akkermans dit driedaagse evenement georganiseerd samen met het Erasmus MC en ‘Let's beat NF'.