Ard Kramer draagt de sleutels van de muziekschool over aan Dirk Jan Versendaal.
Ard Kramer draagt de sleutels van de muziekschool over aan Dirk Jan Versendaal. Foto:

Nieuwe voorzitter bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Na bijna zes jaar neemt Ard Kramer afscheid als voorzitter van het bestuur van CultuurLocaal. Dirk Jan Versendaal volgt hem op. Tijdens een diner in De Wevershoeve werd het stokje overgedragen en tegelijkertijd aandacht besteed aan het afscheid van oud-penningmeester Rien Vos en oud-coördinator/pianodocent Wim Soeters.

Begin 2016 was Ard Kramer één van de initiatiefnemers voor de oprichting van CultuurLocaal. Na het faillissement van ToBe eind 2015 voelde hij zich gedwongen in actie te komen om te zorgen dat het muziekonderwijs aan vele Barendrechters door kon gaan. Na bijna zes jaar kijkt hij tevreden terug. "CultuurLocaal is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in Barendrecht. Dankzij de inzet van de docenten, vrijwilligers, het bestuur en personeel én de steun van de gemeente is een organisatie neergezet die klaar is voor de toekomst. De rol van de drie coördinatoren is daarbij cruciaal”, aldus Ard. "Zij zorgen er samen voor dat CultuurLocaal meer is dan een groep zelfstandige docenten die toevallig in hetzelfde gebouw werken. Zij realiseren onder meer de extra activiteiten voor leerlingen, zoals samenspeelavonden, zorgen dat muziekles ook op de scholen terecht komt en houden ons als bestuur betrokken bij alles wat er gebeurt.”
Voor de toekomst hoopt Ard Kramer dat er een betere oplossing komt voor de docenten die allemaal ZZP'er zijn. Een begrijpelijk constructie om de risico's voor CultuurLocaal beperkt te houden maar het geeft wel een grote bestaansonzekerheid voor de docenten. "Hiervoor zou een betere oplossing voor bedacht moeten worden."