Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Veranderingen

Mijn leven is nogal veranderd. Ik sta er zelf misschien nog wel het meeste van te kijken. Ik had het niet meer verwacht en was er ook niet echt meer mee bezig. Al mijn dates liepen op niks uit. Dat online daten via Tinder is ook gewoon niet makkelijk. Op basis van een summier tekstje – of helemaal geen tekst – en een aantal foto’s, moet je bepalen of je een match zou kunnen zijn. Je gaat dan toch al snel rationeel beoordelen – zelfde interesses, lengte, hoeveel kinderen - terwijl het uiteindelijk toch voor 95 procent om onbewuste signalen gaat. Die mis je allemaal online. En als het dan al tot een date komt, dan weet je vaak na de eerste begroeting al dat dit het ook niet is. Dan kan je nog zoveel dezelfde interesses hebben, als het gevoel er niet is, is het dus een mis-match.

En toen opeens was hij daar. We ontmoetten elkaar in de bar van de sportclub. We lachten naar elkaar, ik voelde iets wat ik al een lange tijd niet meer had gevoeld. We gingen op date. We belden, we chatten, zagen elkaar weer en nou ja, om een lang verhaal kort te maken, het is hartstikke aan.

En dat brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Afgezien van het verplicht meeluisteren op zondagmiddag naar de Feyenoord-commentator op de radio en het bijhouden wanneer de Formule 1 wordt uitgezonden, leer ik ook hele nieuwe dingen. Zo weet ik nu alles over Valentino Rossi, de Italiaanse motorcoureur en is mijn kennis over gevaarlijke stoffen enorm gegroeid. Hij daarentegen luistert geduldig naar mijn verhalen over grote filosofen, leest vrijwillig mijn boek, luistert naar Abba en gaat met mij mee sporten.

De hele dag hebben we een kort lijntje. Ik check mijn telefoon vaak, veel te vaak, want misschien mis ik wel iets. We doen leuke dingen, lachen en praten heel wat af.

Als ik hem online was tegengekomen hadden we op basis van onze interesses waarschijnlijk niet naar rechts geswiped. Maar nu blijkt dat ik Rossi ook heel interessant vind en dat hij mijn filosofie best goed vindt. Hadden we anders toch nooit geweten! Een voetbalfan zal ik wel nooit worden en hij zal waarschijnlijk hierna nooit meer een chicklit lezen, maar dat doet er niet toe. We hoeven tenslotte ook niet alles te delen.

En Tinder? Die app heb ik met een zwierig gebaar in de prullenbak gegooid. Hopelijk tot nooit meer ziens.


Rob Geus signeert zijn biografie 'De echte Geus'

BARENDRECHT – ‘De echte Geus’ is de titel van de zojuist verschenen biografie van Rob Geus. De bekende Barendrechter signeert het boek op vrijdag 3 december tussen 16.30 en 17.30 uur bij The Read Shop Barendrecht op de Middenbaan 82.

Het boek kost 19,95 euro. Rob zit die middag in de boekwinkel klaar om de boeken te voorzien van een krabbel of een leuke, persoonlijke boodschap. Eventueel kan alvast een exemplaar worden gereserveerd via barendrecht@readshop.nl of bel of app naar 0180 – 617018.

In zijn biografie geeft Rob Geus een kijkje in de keuken waar hij áltijd vrolijk van wordt, die van zichzelf. Dit is ook de keuken waar hij als jongste dieetkok van Zuid-Holland eten bereidde voor meiden met een eetstoornis, en waar hij na een heftig ongeluk zijn eten maandenlang moest pureren.