Hoe werkt woonbeleid?

"Wat wij ons afvragen is, hoe het woonbeleid hier in Barendrecht werkt.

Er wordt gesproken over doorstroming, maar als je daar gehoor aan wilt geven, word je genegeerd.
Wij wonen in een goedkope eengezinswoning van Patrimonium, met 3 grote slaapkamers en willen graag doorstromen naar een appartement aan de Botter of in de Lohmanstraat, omdat de trap een obstakel begint te worden.
Daar komen wij echter niet voor in aanmerking, omdat de huren te laag zijn, t.o.v. ons inkomen, wat net boven een bepaalde grens ligt. Dat we tussen de 40 en 60 euro meer per maand gaan verwonen, doet blijkbaar niet ter zake.

Wij laten een geschikte woning voor een gezin achter en willen kleiner en duurder gaan wonen, een win-win situatie zou je denken, maar nee hoor, dat is blijkbaar niet van belang. We hebben al 2 keer een doorstromingsformulier opgestuurd, maar daar wordt niets mee gedaan.
De enige opties zijn dan ook te verhuizen naar een dure vrije sector woning, of blijven zitten in onze goedkope woning. Dan is de keus al gauw gemaakt.

Voor ons is dit een onbegrijpelijke situatie en we hopen dan ook dat er partijen in onze gemeente zijn, die sowieso 'doorstroming' en 'Barendrechters eerst' propageren, er wat aan zouden kunnen en willen doen. Ik weet zeker dat er meerdere mensen in deze situatie verkeren."

Wil Bos,
Barendrecht


Slimme ouderen

"Het artikel in de Schakel van 18 november waar Lennart van der Linden de tien speerpunten van de EVB presenteert, vraagt nadrukkelijk om reactie.
Wij willen er een punt uitlichten.

De EVB is o.a. tegen het betalen per klepbeweging van de containers voor het restafval.
Het jaagt ouderen op kosten, die maar een klein beetje afval weggooien. Die ouderen hebben natuurlijk allang nagedacht over een en ander. Wij zijn niet van plan om met ieder zakje afval apart naar de container te gaan.
Wij nemen een vuilniszak van 60 liter met sluitkoord. Die plaatsen wij in de schuur. De zakjes uit de afvalemmer in ons huis, gaan in de vuilniszak. Dwars erin gelegd.
Na 3 zakjes van 10 a 12 liter de vuilniszak afvullen met apart bewaarde bakjes van boter, vega vlees e.d. Dan plaatsen we de zak in de container. Dwars. Dan is boven de afvalzak nog plaats voor grote objecten als wasmiddel flacons e.d. Die kunnen er dan liggend bovenop.
Een huishouden met twee personen heeft met de voorstellen voor de nieuwe tarieven, recht op 60 klepbewegingen per jaar. Volgens bovenstaand systeem werkend, is dat goed te halen! Misschien een tip voor anderen,60-min en 60-plus.

De betaalde klepbewegingen zijn een goede zaak. Het stimuleert om nog meer en beter afval te scheiden"

Maya Gonlag (60-plus) en  Arie Gonlag (60-plus),
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen in je postbus: www.
deschakelbarendrecht.nl/
nieuwsbrief/aanmelden