Mooie lichtjes maken de winter nog leuker.
Mooie lichtjes maken de winter nog leuker. Foto:

Bibliotheek, Het Kruispunt en 't Plein houden Barendrechtse Winterweken

BARENDRECHT - De Bibliotheek AanZet, Het Kruispunt en ’t Plein werpen deze winter een nieuw licht op Barendrecht.

 Tijdens de Barendrechtse Winterwandeling audiotour kan men tijdens de donkere winterdagen monumenten, beelden en andere kunstwerken bewonderen, mét achtergrondverhalen en poëzie. Ook kunnen alle inwoners van Barendrecht een lichtje of lampion voor het raam te plaatsen. Zo draagt iedereen bij aan feestelijkheid en gezelligheid in de feestmaand december. Maak een mooie lampion of lichtje (leuk voor kinderen én senioren!) tijdens één van de gratis workshops.

Winterwandeling
Maak tijdens de wintermaanden een mooie wandeling door Barendrecht en kom van alles te weten. Tijdens de wandeling zijn maar liefst vijftien monumenten, beelden en andere kunstwerken uit de regio te bewonderen die zijn voorzien interessante achtergrondverhalen en bijpassende poëzie. Bij elke locatie kan een QR-code worden gescand en zo in de geschiedenis worden gedoken.

De plattegrond met de gehele route is gratis verkrijgbaar bij Het Kruispunt en ’t Plein of te downloaden op www.hetkruispunt.nl/barendrechtsewinterweken. De tour is vanaf 15 december tot en met eind maart beschikbaar.

Lichtje
Iedere inwoner van Barendrecht kan in de periode van 15 tot en met 31 december een lichtje of lampion voor het raam plaatsen. "Zo zorgen alle inwoners dat er feestelijke lichtjes schijnen in heel Barendrecht", zeggen de organisatoren.

Workshops
Zo is het mogelijk om thuis zelf een lampion te maken met een stappenplan dat gratis op te halen is in Het Kruispunt, ‘t Plein en is te downloaden via www.hetkruispunt.nl/barendrechtsewinterweken is te vinden. Senioren zijn van harte welkom in Het Kruispunt om op woensdag 15 december van 13.30 tot 15.30 uur een pot met magisch winterlicht te maken.

Kinderen (7 tot 11 jaar) kunnen in Het Kruispunt op woensdag 1 december van 15 tot 16.30 uur en in 't Plein op woensdag 8 december van 15 tot 16.30 samen met Kirsten van de Tekenmeisjes aan de slag om een lampion te maken van oude petflessen.

Alle workshops zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht via
www.debibliotheekaanzet.nl/winterweken.