Corine Poldervaart.
Corine Poldervaart. Foto:

Online paarden festival

BARENDRECHT - Kennis delen over hoe paardenliefhebbers hun paard gezond en gelukkig houden of kunnen maken, dat is het doel van Corine Poldervaart. Zij organiseert vanuit haar praktijk Dier Kruid Kracht op 19 december voor de tweede keer een online festival: een dag lang live webinars van experts uit Nederland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Aanleiding om dit online te doen is de Corona crisis. Corine is enthousiast: “Educatie is onderdeel van mijn werk als veterinair natuurgeneeskundig therapeut. Door de Corona beperkingen was het organiseren van workshops op locatie niet mogelijk. Het idee ontstond toen. Ik had niet verwacht dat dit online zo’n succes zou zijn, maar tijdens het eerste festival in maart, waren er meer dan honderd bezoekers. Hoog tijd voor een vervolg, want je bent nooit uitgeleerd.”
Het produceren van een dag lang online webinars bleek een enorme uitdaging : "Het verzorgen van een online festival is een vak apart. Je moet verstand hebben van social media, videoprogramma's, streamen, videoconference programma's, kortom een hoop techniek. Om de dag technisch goed in banen te leiden, heb ik de techniek uitbesteed aan een specialist, zodat ik me volledig kan focussen op de inhoud van het festival.”
De deelnemers kunnen later alles terugkijken. Ook kunnen ze na afloop nog in gesprek komen met experts en andere deelnemers over de webinars.
Tickets zijn te verkrijgen via
www.dierkruidkracht.nl