Jorge biedt de wethouder het Dorpskerk-vogelhuisje aan.
Jorge biedt de wethouder het Dorpskerk-vogelhuisje aan. Foto:

Ontwikkeling wijk Stationstuinen kost meer tijd en geld

BARENDRECHT – Het ontwikkelen van een plan voor de Stationstuinen, de toekomstige wijk bij het NS-station, kost meer tijd en geld dan vooraf was ingeschat.

Het opstellen van een haalbare plan en het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten zijn ‘complexer dan vooraf gedacht’, schrijft burgemeester Govert Veldhuijzen aan de gemeenteraad.
“Het opstellen van deze documenten en de gesprekken met eigenaren en ontwikkelaars vergen ook meer tijd. De geraamde kosten waarop het voorbereidingskrediet is gebaseerd vallen daarom hoger uit”, vervolgt de burgemeester.
De gemeente had erop gerekend dat er voor het derde kwartaal van dit jaar geld beschikbaar kwam van de Woningbouwimpuls van het Rijk. De toekenning van dat geld is echter vertraagd. Wel kwam de provincie Zuid-Holland met een extra bijdrage van 145.600 euro. De gemeente haalt zelf 95.000 euro uit de Reserve Grondbedrijf om de extra kosten te dekken.


Bijzonder vogelhuisje voor wethouder Roopram

BARENDRECHT – Medewerker Jorge van de Zorgnijverij heeft een vogelhuisje gemaakt in de vorm van de Dorpskerk. Hij heeft het aangeboden aan wethouder Reshma Roopram.

De wethouder was erg blij met het cadeau. Ze is wijkwethouder van de Oude Dorpskern, het gebied rond de kerk.

De wethouder bracht donderdag 18 november een bezoek aan de Zorgnijverij.
Zes jaar geleden heeft Erna Noordijk met haar gezin in de loods achter hun huis de Zorgnijverij opgezet. Hier wordt sindsdien dagbesteding aan jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychische stoornis aangeboden.
Al snel na de opening van de Zorgnijverij kwam wethouder Roopram op werkbezoek om dit destijds prille initiatief van dichtbij te leren kennen. Op donderdag 18 november kwam de wethouder wederom op werkbezoek om met klanten en medewerkers in gesprek te gaan om te horen en te ervaren hoe dit particuliere initiatief is geland.
Op de vele vragen van de wethouder wisten de klanten van de Zorgnijverij goed antwoord te geven. Duidelijk werd dat deze klanten bij de Zornijverij een goede plek hebben gevonden. Ook is er flink uitgebreid qua ruimte en wordt er gewerkt aan een buurtfunctie waarbij koffie, thee en gebak geserveerd zal worden.

Na de rondleiding en de gesprekken met de medewerkers vertelde Erna Noordijk dat de Zorgnijverij de laatste jaren enorm gegroeid is en diverse samenwerkingen is aangegaan met het onderwijs en andere zorgpartijen. Ze vertelde dat de Zorgnijverij het belangrijk vindt om haar kernwaarden uit te dragen. “De Zorgnijverij is betrokken, deskundig, ontwikkelingsgericht en streeft naar samenwerking. 'It takes a village to raise a child'.”

Wethouder Roopram was onder de indruk van de rondleiding. ‘'Het is prachtig om te zien dat het de Zorgnijverij lukt om het beste uit elk kind naar boven te halen. Ieder kind is uniek en heeft talent''.