Annemarie Rijkée vertelt 'Het geheim van de gouden pepernoot' aan leerlingen van de school (foto CultuurLocaal).
Annemarie Rijkée vertelt 'Het geheim van de gouden pepernoot' aan leerlingen van de school (foto CultuurLocaal). Foto:

Schaepmanschool bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Afgelopen week heeft CultuurLocaal twee keer leerlingen van de Dr. Schaepmanschool op bezoek gehad in De Baerne. Dit was de afronding van een twee weken durend muziekproject.

Na de herfstvakantie zijn de leerlingen van de Dr. Schaepmanschool in de weer geweest met muziek. Ze hebben geluisterd, geleerd en ook zelf schudinstrumenten gemaakt. Afsluitend waren er twee ochtenden in De Baerne, het lesgebouw van CultuurLocaal. De coördinator had, in overleg met de school, activiteiten bedacht voor alle groepen.
Op maandag werden de leerlingen van groep 1 en 2 getrakteerd op een muzikaal verhaal, gebaseerd op het prentenboek ‘Het geheim van de gouden pepernoot'. De kinderen konden meezingen en meedoen op de zelfgemaakte instrumenten.
Op vrijdagochtend kwamen de andere groepen naar De Baerne. Ze gingen aan de slag met het lied ‘Als de wind', speciaal voor scholen geschreven en gearrangeerd. Dit lied werd vol overgave door leerlingen, juffen en meesters gezongen. Elke groep kreeg daarnaast les op één of twee instrumenten, er was keuze uit dwarsfluit, djembé, ukelele, harp, viool, klarinet en accordeon. Tijdens de presentaties aan het eind van de dag mochten de kinderen de instrumenten bespelen.