De container aan de Morgenster.
De container aan de Morgenster. Foto:

Proef: extra klep voor vuilcontainers

BARENDRECHT – Een aantal ondergrondse vuilcontainers krijgt als proef een klep voor het weggooien van zwerfafval en hondenpoepzakjes.

De klepjes zijn geplaatst naar aanleiding van vragen die de PvdA heeft gesteld, legt wethouder Cees Schaap uit in een brief aan de gemeenteraad.

“We vinden het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn om klein- en zwerfafval en hondenpoepzakjes in de buitenruimte in een afvalbak te gooien. Hier werken we op twee manieren aan: Ten eerste: we brengen in een aantal ondergrondse afvalcontainers kleppen aan voor klein- en zwerfafval en hondenpoepzakjes. Wanneer blijkt dat inwoners dit een goed idee vinden en het in praktijk goed werkt, doen we dat bij meer ondergrondse afvalcontainers. Ten tweede: ondenpoepzakjes mogen ook gedeponeerd worden in een gewone afvalbak.”

De aangepaste bakken zijn herkenbaar een aan sticker. De klep zit aan de zijkant. De aangepaste containers staan aan de:
Vrijenburglaan 151, Sluisleede 73, Riederbunder 50, Zalmwater 111, Zalmwater 21, Strausslaan 116, Donge 51, Morgenster 3, Magdalenapolder 46 en Torenmolen (hoek Getijmolen).

In maart 2022 onderzoekt de gemeente met een enquête of deze oplossing voldoet.