Kerstmarkt afgelast

BAREHDRECHT – De kerstmarkt van De Kleine Duiker gaat niet door. De markt zou gehouden worden op 10 december.
“Wij vinden dit enorm jammer, maar met de huidige maatregelen en het onduidelijke vervolg hierop hebben wij hiertoe moeten besluiten. Wij wensen een ieder een gezonde feestmaand toe”, aldus het bestuur van de boerderij.

dekleineduiker.nl


Leger des Heils collecteert

BARENDRECHT - In de week van 29 november tot en met 4 december gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie.
Voor wie niet aan de deur kan geven, heeft het Leger des Heils een mogelijkheid gecreëerd om online aan de collecte te geven. Op doneren.
legerdesheils.nl is daarover meer informatie te vinden.


Geen extra mondkapjes voor minima

BARENDRECHT - De gemeente stelt geen extra mondkapjes ter beschikking aan de minima. Dat heeft wethouder Nico Bults geantwoord op vragen van raadslid Gerdien de Lange - Leguijt (CDA). Ze stelde deze vraag omdat mondkapjes sinds korte weer in veel binnenruimtes verplicht zijn.

"In 2020 hebben we 3000 wasbare mondkapjes beschikbaar gesteld aan Kledingbank Uniek en Voedselbank Barendrecht, om uit te delen onder de minima. Naar aanleiding van uw vraag is er contact geweest met deze organisaties en is er gevraagd of er nu behoefte is aan mondkapjes", schrijft de wethouder.
"Beide organisaties hebben aangegeven dat er geen behoefte is aan mondkapjes via de gemeente. Ze krijgen voldoende mondkapjes aangeleverd om uit te delen. Er zullen daarom nu geen mondkapjes beschikbaar worden gesteld voor deze doelgroep."