Aanmelden voor clinic schoonrijden

REGIO – Wie altijd al heeft willen schoonrijden of ‘zwieren op de schaats’, kan deelnemen aan een clinic.

De Landelijke Vereniging van Schoonrijders, groep Dordrecht, geeft een gratis clinic op woensdag 8 december van 19.15 tot 21 uur. Deze wordt gehouden op de IJsbaan Dordrecht Sportboulevard Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht.

De slogan van de vereniging is: ‘Schoonrijden houdt je jong, je kunt het blijven doen!’ Het oudste nog schaatsende lid is tot haar 94ste actief gebleven.

“Tijd om de licht gebogen brede ijzers onder te binden om alleen of met een partner het ijs op te gaan voor een stukje heerlijk zwieren. Afwisselend rijden op de buitenkant en op de binnenkant van de schaats, soms met een stok, soms hand in hand. Heerlijk ontspannen schoonrijden, een lust voor het oog!”, zo omschrijft de vereniging het schoonrijden.

Er zijn voor de clinic voldoende schaatsen en schoenen aanwezig, zodat iedereen het op schoonrijdschaatsen kan proberen.

Deelnemers zijn vanaf 19.15 uur welkom op de ijsbaan en kunnen eerst schaatsen uitzoeken. Vanaf 20 uur kunnen ze het ijs op. Na eerst even warm gereden te hebben wordt er een training gegeven.

Aanmelden kan via g.ientje@xs4all.nl of dordrecht@schoonrijden.nu. Graag uw schoenmaat vermelden.


Kerstconcert afgelast

BARENDRECHT – Het Kerstconcert van mannenkoor De Verenigde Zangers op 17 december, is afgelast. “De meest recente Corona maatregelen brengen ons hiertoe”, maakte het bestuur dinsdag bekend. “De zangers voelen zich niet prettig in deze omstandigheden, de anderhalve meter, controle op Corona Apps en we weten niet welke gekkigheid er nog gaat komen met de nog steeds rijzende ziekte cijfers.”
Het koor gaat zich nu voorbereiden op een concert in het voorjaar van 2022.