Sinterklaas in 1976

(N.a.v. vorige week)
"Wat een leuke foto in De Schakel van deze week. Dit was op de parkeerplaats achter de lavendelhof. Heel spannend dat de Sint met die kleine helikopter kwam. Jaren later kwam Sint met een grote helikopter waar ook de burgemeester bij zat.
Hele mooie tijd was dat.
Ik weet zeker dat Jos er nog veel meer foto’s heeft van de jaarlijkse intocht. Ik weet van dichtbij dat er een aantal Pieten waren die er een sport van maakte om op donderdag op de voorpagina van de Schakel te staan."

 Wim Stolk Sr.
Barendrecht


Slimme ouderen

"Slimme ouderen, wat een eenzijdige kijk op ons afvalbeheer!
Alleenstaande ouderen, zoals ik, tegen de tachtig, met diverse beperkingen hebben moeite met het afval in de ondergrondse containers te deponeren. Zware zakken zijn niet te hanteren, dus elke dag een klein zakje. Vele ouderen hebben last van incontinentie en/of een stoma. Zelf woon ik in een appartement zonder buitenruimte, afval dus binnenshuis, niemand wil dit, dus weg met die zak!"

P.M.van Ee,  
Barendrecht


Wees loyaal, koop lokaal!

"De decembermaand is weer begonnen. Een maand waarin veel mensen extra boodschappen doen voor de feestdagen. Maar waar de online detailhandel floreert, gebeurt dat in onze winkelstraten niet.
Onze lokale ondernemers hebben het namelijk zwaar. Zij hebben in verband met corona heel wat aanpassingen aan hun winkel moeten doen en hebben de afgelopen maanden veel minder bezoekers gehad dan dat zij gewend waren. Ondernemers hebben de decemberaankopen daarom hard nodig om de crisis het hoofd te bieden.
Door de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus moeten niet-essentiële winkels en de horeca tot zeker 14 december om 17 uur sluiten. Bij veel Barendrechtse horecazaken en winkels kan daarom ook weer worden afgehaald of bezorgd. Maak hier vooral gebruik van! Alleen zo zorgen we er voor dat Barendrecht ook na de coronacrisis levendig en een fijne plek blijft om te winkelen. Wees loyaal, koop lokaal!"

Cicilia Rijsdijk,
gemeenteraadslid
Echt voor Barendrecht


Oprichting nieuwe partij

"Uit bezorgdheid over allerlei ontwikkelingen, is er een initiatief ontstaan om een nieuwe politieke partij op te richten: Hart van Barendrecht.

Wat HvB wil:
-Verlagen van gemeente-belasting; kijk uit want EVB gaat die verhogen
-De Eneco-miljoenen eerlijk verdelen onder de burgers
-Gewoon zonder pinpas afval in de bakken
-De bouw van mega-grote molens stoppen en verplaatsen naar de Maasvlakte
-Boycot van Eneco, die deze molens laat bouwen
-Bestaande wijken niet van het gasnet afsluiten, wel nieuwbouw.
-Waarom 6 wethouders als 3 ook kan en 30 raadsleden als 20 ook kan?
-Wij willen zelf de nieuwe burgemeester kiezen!
-Onderzoek of BAR-fusie goedkoper is voor de burger

Meld U aan! Wij zoeken mensen die op de lijst willen staan bij de verkiezingen in maart. Voor meer info: hartvanbar.nl
Meld U aan per e-mail:
hartvanbar@gmail.com
Wilt u de nieuwe partij steunen met donaties, neem contact op via tel. 06 5144 2837. Of stuur een e-mail."

Namens het voorlopig bestuur HvB,
Dr. van Nielen, Barendrecht