Voorzitter Wim Nienhuis schenkt champagne in na het tekenen van het contract.
Voorzitter Wim Nienhuis schenkt champagne in na het tekenen van het contract. Foto:

Familieclub ZPB timmert aan de weg

BARENDRECHT - Zaterdag speelde het eerste herenteam van ZPB H&L Productions haar 'derby' tegen SVH uit Hillegersberg. Oorspronkelijk zou deze dag ook een sponsorevenement worden gehouden, de coronamaatregelen maakten dit echter onmogelijk. Maar zaterdag kon er na een QR scan nog wel in het clubhuis worden afgesproken om half zes.

De wedstrijd begon en Arnoud Heijboer (hoofdsponsor H&L Productions) en Gert-Jan Slobbe (stichtingsvoorzitter ZPB) tekenden een drie-jarig contract. H&L Productions blijft ZPB trouw, zoals zij (en haar rechtsvoorgangers) dat al tientallen jaren doet. Toch een bijzonder moment, zeker in deze gekke tijden.

Leuk fenomeen is dat na zijn vader nu zoon Arnoud H&L Productions vertegenwoordigt. Alhoewel het bedrijf, gespecialiseerd in fuitpurée en bevroren ‘blok’fruit, in België is gevestigd is ook Arnoud een echte Barendrechter uit een ZPB-familie. Laatst werd hij voorgesteld aan ‘lid van verdienste’ Maarten Booij als ‘de zoon van Krijn’ waarop Maarten werd voorgesteld als ‘de vader van Marco”. Dochter Vesper van Arnoud is inmiddels ook aan het waterpolo’en geslagen waardoor hij ook als ‘vader van’ de club weer regelmatig bezoekt.

Maar onder het tekenen van het sponsorcontract werd er dus gespeeld door het eerste en dat mondde uit in een klinkende overwinning, 10-4! En die konden de getergde mannen goed gebruiken. Na negen verliespartijen op rij was twee weken hiervoor eindelijk de weg naar boven gevonden. Daar kon zaterdag op geproost worden.

Heren

Zondagavond was de kantine alweer gesloten en de mondkapjes verplicht. Maar omdat de heren onder de topsportcompetitieregels vallen stond er toch een wedstrijd op het programma. Nu tegen Amersfoort, en weer werd er gewonnen: 15-13 was de einduitslag. De mannen onder leiding van coaches Arjen Silvis en Marco Booij (de zoon van Maarten) zijn dik tevreden.
Ook de 15 jarige zoon van Arjen, Sven Silvis, pronkt op deze foto en aan de wedstrijd van zaterdag leverde ook hij zijn steentje bij. En voor de Barendrechters onder ons, en Arjen is weer de zoon van…


JCR judo examens gestreamd

BARENDRECHT - De afgelopen twee weken zijn er slip examens geweest op al de JCR judo afdelingen.
"En wat hebben wij als leraren genoten van deze examens”, vertelt Mario Nooitgedagt. "De kinderen hebben hele goede examens laten zien. Door de nieuwe regels mochten er helaas geen ouders bij het examen aanwezig zijn. Dat hebben we kunnen oplossen door een live stream te streamen tijdens de examens en dat was een succes. Mensen hebben lekker thuis, in de auto en zelfs in Argentinië en Abu Dhabi gekeken naar deze streams. En nu goed oefenen voor de volgende examens.”
"De nieuwe regels van het RIVM maakten het spannend of we door konden gaan met oefenen, maar gelukkig hebben we alles goed kunnen regelen en gaan de lessen gewoon aangepast door. Hierdoor heeft iedereen alsnog de mogelijkheid om te blijven judoën”, aldus Mario Nooitgedagt.
Kijk op www.jcrjudo.nl voor de nieuwe aangepaste tijden.

Het judo examen was wereldwijd te volgen.