Smitshoek werd overklast door Rijnvogels.
Smitshoek werd overklast door Rijnvogels. Foto:

Smitshoek kansloos

BARENDRECHT - Smitshoek heeft op eigen veld een pijnlijke tik te verwerken gehad. Tegen koploper Rijnvogels werd met 0-4 verloren.

Met een ruime ziekenboeg trapt de thuisclub vol goede moed af, maar met deze moed is het snel gedaan. Na elf minuten spelen draait Tom Bijen de bal vanaf links richting de verre hoek. Waarschijnlijk was het een voorzet, maar de bal wordt door niemand getoucheerd en valt in het zijnet binnen achter de verbouwereerde Fabrie, 0-1.
Niet veel later is het rechtsbuiten Roy van Leeuwen die Damian van der Oever passeert en vanaf de achterlijn de bal klaar legt voor de instormende Tom Bijen, 0-2. Smitshoek wordt op alle vlakken afgetroefd in deze fase. Na twintig minuten mag Tom Bijen op het middenveld opendraaien en knalt de bal van dertig meter stijf in de kruising, 0-3.

In de tweede helft gooit trainer De Koning het over een andere boeg in de hoop het tij nog te kunnen keren. Enkele seizoenen geleden wist Smitshoek een 0-3 achterstand tegen Rijnvogels nog om te buigen in een 4-3 overwinning, maar vandaag wil het niet lukken.
Het slotakkoord is de uiteindelijke 0-4, die misschien wel exemplarisch is voor de wedstrijd. Ronaldo Lima Duarte Lopes passeert twee Smitshoekers en vindt de volledige vrijstaande Tom Bijen in de zestienmeter, 0-4. Gelukkig snapt scheidsrechter Jobse dat deze wedstrijd geen blessuretijd nodig heeft en fluit dan ook snel af.