BVV bekert tegen Ajax

BARENDRECHT - De KNVB-bekerwedstrijd van BVV Barendrecht bij bekerhouder Ajax kan op woensdag 15 december gewoon doorgaan. Dat heeft de KNVB  bevestigd. Barendrecht 1 mag in aanloop naar dat duel ook blijven trainen in de avonduren, om zich voor te kunnen bereiden op de confrontatie met de Amsterdammers. Ook alle andere amateurclubs die nog in het bekertoernooi zitten hebben deze ontheffing gekregen.

Op woensdag 15 december geldt nog wel de maatregel dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Dat betekent dat er geen toeschouwers welkom zijn bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Barendrecht. Voor de Bongerdbewoners is dat uiteraard een bittere pil, want veel BVV-ers hadden al belangstelling getoond om de unieke bekerwedstrijd bij te wonen. Nu zal de ploeg van trainer Richard Elzinga het tegen Ajax zonder de steun van honderden Barendrecht-supporters moeten doen.

De bekerwedstrijd tussen Ajax en Barendrecht wordt woensdag 15 december om 20.15 uur afgetrapt. Later die avond is een samenvatting van het duel te zien op ESPN.

Taveri sluit af met winst

REGIO - Na de zekere degradatie uit de hoofdklasse van een week eerder hebben de tafeltennissers van HBM/Taveri het seizoen afgelopen vrijdagavond toch waardig afgesloten. In de uitwedstrijd in Den Haag tegen het sterker geachte HTTV werd een uitstekende 4-6 overwinning geboekt.

Ondanks dat er voor beide teams niets meer op het spel stond werd er flink om de punten gestreden en was er bij vlagen hoogstaand tafeltennis te bewonderen en kregen de toeschouwers een spannend en boeiend gevecht voorgeschoteld. Robert Beenes lijkt, na jaren te hebben geworsteld met zijn vorm na invoer van de plastic bal, weer helemaal terug en wist twee partijen in het enkelspel in winst om te zetten. Ook Patrick Weijers speelde zijn beste tafeltennis in deze competitie en won hetzelfde aantal wedstrijden. Hans Stapels was een maal succesvol.