Wethouder Reshma Roopram hijst de vlag van de campagne.
Wethouder Reshma Roopram hijst de vlag van de campagne. Foto:

Aandacht voor geweld tegen vrouwen

BARENDRECHT - Op het gemeentehuis van Barendrecht wappert de vlag van de campagne Orange the World. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het geweld tegen meisjes en vrouwen.
Wethouder Reshma Roopram (PvdA) hees vrijdag de vlag. "In Barendrecht zijn er in de maand oktober 21 meldingen geweest bij veilig thuis. Hierbij ging het om kindermishandeling en huiselijk geweld. Het is belangrijk dat wij hier gezamenlijk aandacht voor vragen”, zegt de wethouder. Volgens haar was er tijdens de lockdown in Barendrecht een daling van het aantal meldingen. Nu neem het weer toe.
In Nederland is de vrouwen serviceorganisatie Zonta één van de organisaties achter de campagne. Cicilia Rijsdijk, gemeenteraadslid voor EVB, is hier bij betrokken. "Zelf zet ik mij al meer dan 20 jaar in samen met Zonta Nederland om op te komen voor gelijke rechten voor vrouwen en tegen geweld tegen vrouwen”, vertelt ze.
In Nederland krijgt 1 op de 3 vrouwen en meisjes te maken met geweld in haar leven. Dit jaar staat Orange the World in het teken van preventie, signaleren, melden en hulpverlening. Iedereen kan meedoen en het gesprek aangaan en doorverwijzen naar instanties, zoals Veilig Thuis (0800-2000).
Mensen die in Barendrecht of elders in de regio te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling, kunnen aankloppen bij Filomena aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Het is mogelijk om anoniem contact op te nemen.
centrumhuiselijkgeweld
kindermishandeling
rotterdamrijnmond.nl