Beginnersquilt.
Beginnersquilt. Foto:

Patchwork en quilt

BARENDRECHT - Eind januari gaan de cursussen patchwork en quilten bij Lia Geurts weer van start.

Quilten is een heerlijke hobby waarbij je alleen wat lapjes, een schaar en natuurlijk naald en draad nodig hebt. Door kleine lapjes met behulp van mallen uit te knippen en weer aan elkaar te naaien ontstaan veelkleurige, geometrische figuren die met elkaar een quilt gaan vormen. Dit wordt ook wel patchwork genoemd.

Bij de cursus voor beginners wordt alles met de hand genaaid en bestaat uit 6 lessen van 2 uur. Deze worden om de 14 dagen gegeven op donderdagochtend. De eerste les is op 20 januari van 10 tot 12 uur. Bij voldoende belangstelling kan deze cursus ook op maandagavond gegeven worden.

Wie door deze beginnerscursus de smaak te pakken heeft gekregen, kan meedoen aan een vervolgcursus, waarin weer nieuwe technieken aan bod komen.

Wie al een quiltster is en graag in contact wil komen met en gestimuleerd worden door andere quiltsters, is welkom op de woensdagmiddag die eens in de maand gehouden wordt. Alle lessen worden bij Lia thuis gegeven, woonachtig in de Oranjewijk. De cursus gaat door bij een minimum van 4 deelnemers.

Meer informatie is te vinden op de website:
www.quiltenmetlia.nl , bel 06-12040561 of mail lia.geurts@hotmail.com.