CultuurLocaal voorlopig 's avonds gesloten

BARENDRECHT - Ook bij CultuurLocaal leiden de nieuwste corona-maatregelen tot aanpassingen. Zo worden de lessen in leslocatie De Baerne na 17 uur online gegeven, of op een ander moment gepland. Geplande uitvoeringen worden ook verzet of afgelast.

December is bij CultuurLocaal traditiegetrouw een drukke maand met uitvoeringen. De slotuitvoering van de korte cursussen, kerstconcerten van het BaerneKoor, kerstuitvoeringen voor kinderen en volwassenen en de altijd spectaculaire Top2000 avond zijn allemaal momenten waar de leerlingen naartoe werken en waarvan iedereen geniet.
Doordat na 17 uur geen activiteiten meer kunnen plaatsvinden, is de planning herzien. De BaerneKoor concerten zijn helaas afgelast, het koor sluit het jaar op 7 december af met een besloten repetitie. Daarbij wordt het concertrepertoire gespeeld samen met de musici die aan de concerten mee zouden werken. De slotuitvoeringen van de korte cursussen worden vervangen door een korte bijeenkomst op zaterdag 4 december.
Verder is er een kerstuitvoering voor kinderen op zaterdagmiddag 11 december en de Top2000 uitvoering op zaterdagmiddag 18 december. Beide evenementen zijn voor belangstellenden te volgen via een livestream.
www.cultuurlocaal.nl 


Twee mannen beroofd

BARENDRECHT - Onder bedreiging van vuurwapens zijn twee Rotterdammers beroofd van onder meer sieraden en een auto. Dat gebeurde donderdag 25 november kort na het middaguur op de parkeerplaats van de Reling, nabij het Middeldijkerplein.
Het tweetal, 23 en 27 jaar oud, had met elkaar afgesproken op de parkeerplaats De Reling. Op het moment dat zij bij elkaar in een auto stapten werden zij door twee, in het donker geklede mannen, bedreigd met vuurwapens en mishandeld.
Van de 23-jarige Rotterdammer werden sieraden en autosleutels afgepakt. Met deze autosleutels stal het tweetal de VW-bus van één van de slachtoffers en gingen er vandoor.