Mariëlla Peters aan het werk met haar kleine pers.
Mariëlla Peters aan het werk met haar kleine pers. Foto:

Mariëlla Peters opent galerie

BARENDRECHT – Mariëlla Peters heeft galerie / atelier De Winkel geopend in het kenmerkende pand aan de Dorpsstraat 163.

‘Het eilandje van Goud’, zoals het huis door echte Barendrechters wordt genoemd, is gekocht door Mariëlla Peters en haar man. Ze zijn druk bezig om het pand, een gemeentelijk monument, in oude luister terug te brengen.

Mariëlla Peters heeft lang in Rhoon gewoond. Ze is daar ook lid van de kunstkring en betrokken bij de plaatselijke kunstroute. Na een tijdje in Rotterdam gewoond te hebben was ze met haar man op zoek naar een huis buiten de stad. “We werden verliefd op dit huis en op deze plek. En dan nog met de mogelijkheid om dit aan huis te doen. Dat is uniek”, vertelt ze aan tafel in haar nieuwe atelier.

Mariëlla Peters werkt hier veel met grafische technieken. “Er staat hier een klein persje. Een grote pers staat in de schuur”, legt ze uit. Voorbeelden van haar werk hangen aan de muur en liggen in de etalage. Opvallend is een serie afbeeldingen van kinderen die aan de muur hangen. “Het zijn de vijftig kinderen die per jaar in Nederland overlijden door mishandeling”, legt Peters uit.

“Ik wil graag iets bijdragen aan het dorp”, zegt Mariëlla Peters. Ze schildert in Poortugaal al wekelijks met een vast groepje mensen. “Het zou leuk zijn als we hier midden in de week kunnen schilderen met een groep mensen.” Ze gaat ook kleine exposities en lezingen organiseren.
Kleine groepen die een bepaalde techniek willen proberen zijn welkom om dat met Mariëlle Peters te doen. Daarbij kan gekozen worden uit het maken van een collage, linosnede, gemengde technieken en schilderen. Meer bijzonderheden op aanvraag.

Galerie / atelier De Winkel is open als het bord ‘Open’ buiten staat. Verder altijd op vrijdag van 13 tot 15 uur en op afspraak (mariellapeters@planet.nl of 06-52533757).
www.mariellapeters.nl 


Twee tunneltjes opgeknapt

BARENDRECHT - Twee tunneltjes voor fietsers en voetgangers zijn opgeknapt.

In het tunneltje onder de Ziedewijdsebaan staan acteurs en componisten afgebeeld. Het is het werk van de onlangs overleden kunstenaar Koen Huitink, in samenwerking met de Slagsingers, Alle-r-hande, wijkregie en Stichting Present.
De wanden van het tunneltje zijn schoongemaakt, de kunstwerken zijn opgefrist en de buitenkant is geverfd. Ook is er nieuwe LED-verlichting aangebracht.
Het tunneltje Groene Rede heeft eenzelfde behandeling gekregen.
Raadslid Els Schaap (EVB): "De fietstunneltjes zien er weer top uit! Zeker nu het weer vroeg donker wordt, geeft een goed verlicht en onderhouden tunneltje een veiliger gevoel wanneer je er doorheen fietst of loopt. En daarbij is Barendrecht weer een stukje mooier geworden.”
Het opknappen loopt vooruit op het plan Tunnelvisie, ingediend door Echt voor Barendrecht (EVB). Dat start volgend jaar met het opknappen van de tunnel bij het Provinciaal fietspad- Henry Dunantlaan en de tunnel Smithoekse Baan- Voordijk. Daarna besluit de gemeenteraad over de andere tunneltjes.

De tunnel onder de Ziedewijdsebaan. (foto: EVB)