Hulp voor organisatoren van evenementen

BARENDRECHT – Organisatoren van evenementen kunnen binnenkort een beroep doen op het ‘evenementenpakket’ van de gemeente. Ook gaat de gemeente de organisaties meer begeleiden bij het aanvragen van een vergunning.

Om het evenementenpakket werd gevraagd in een motie die door EVB, CDA en SGP/CU werd ingediend. De aanleiding zijn de klachten van organisatoren dat ze aan steeds meer en ingewikkelder eisen moeten voldoen.

“Onlangs is een aantal evenementen, zoals de kunstmarkt en een buurtfeest ter ere van de opening van ’t Plein afgelast door moeilijk uitvoerbare regels. Ook de zomer- en wintermarkt ondervinden steeds meer problemen bij de organisatie o.a. door deze regels”, stellen de indieners van de motie. Ze noemden onder meer de verplichting om brandblussers paraat te hebben bij een evenement.

In de gemeente Zwijndrecht zijn goede ervaringen met een evenemetenpakket. Dit bestaat uit 60 dranghekken, verkeersborden, gele hesjes, afvalgrijpers en afvalringen. Het pakket is volgens de burgemeester voldoende om twee kleine evenementen te bedienen. De dranghekken zijn daarom verdeeld over twee aanhangwagens.

Volgens burgemeester Govert Veldhuijzen (CDA) moet in de voorwaarden worden vastgelegd dat het evenementenpakket niet is bedoeld voor grote commerciële evenementen.

VVD en D66 stemden tegen. “Of die echt de oplossing is? Misschien kunnen we het geld beter steken in extra uren voor een coördinator”, zei Jacinta Floor (VVD). Zij ziet in het gebrek aan verkeersregelaars een veel ernstiger probleem.
Ook Marcel van Prehn twijfelf of gele hesjes een oplossing zijn voor de ingewikkelde regels.


Contact met voedselbank

Wie maandelijks tekort komt voor eten en drinken, kan contact opnemen met de voedselbank. Kijk voor de voorwaarden en verdere informatie op
voedselbankbarendrecht.nl