Vragen over veiligheid bij HCB

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) heeft schriftelijke vragen gesteld over auto-inbraken op het parkeerterrein van de hockeyclub HCB. Volgens raadslid Jonathan Vrijman hebben er de laatste tijd diverse inbraken plaatsgevonden bij HCB, waaronder ook op klaarlichte dag.
EVB wil weten of het college van B&W hiervan op de hoogte is en hoeveel meldingen er bij de gemeente en politie zijn gemaakt sinds september. Ook wil EVB weten welke maatregelen er genomen gaan worden om de inbraken tegen te gaan. Volgens de partij zou camerabewaking hieraan bij kunnen dragen.
Jonathan Vrijman: “Cameratoezicht op dit parkeerterrein zou naast het voorkomen van auto-inbraken ook kunnen bijdragen aan het voorkomen van overlast op dit terrein. Van verschillende bewoners kregen wij namelijk vorige week nog door dat er ondanks eerdere maatregelen, in de avonduren tijdens het weekend, nog steeds sprake is van veel geluidsoverlast.

Dit jaar geen Santa run

BARENDRECHT - De Rotary club Barendrecht laat weten dat het dit jaar opnieuw niet mogelijk is op verantwoorde wijze een Santa run te organiseren.
"Diverse partijen die jaarlijks hun medewerking verlenen hadden zich weer bereid verklaard om mee te doen, maar Covid gooit opnieuw roet in het eten", meldt de Rotary Club Barendrecht, die het evenement organiseert.

Vooral Hospice de Reiziger is het slachtoffer van de afgelasting, omdat de opbrengst van de Santa run altijd ten goede komt van deze prachtige voorziening voor Barendrecht en omstreken. Daarom doet de Rotary club Barendrecht een beroep op alle voormalige deelnemers en sponsors om op de website www.hospicedereziger.com/
donaties
via IDEAL een eenmalige bijdrage over te maken die onder gewone omstandigheden aan de Santa run zou zijn besteed.
De laatste paar jaren lag het batig saldo van de Santa run tussen de 6000 en 8000 euro.