Historisch Genootschap presenteert Jaarboek

HEERJANSDAM - Het nieuwe Jaarboek 2021 van het Historisch Genootschap wordt op zaterdag 4 december van 10 tot 13 uur gepresenteerd voor de ingang van het clubgebouw ‘Het Oude Postkantoor’ aan de Vlasakkers. Alle vrienden, donateurs van het Historisch Genootschap kunnen hier het nieuwe Jaarboek afhalen. 

Vanwege de coronabeperkingen is het ook dit jaar niet mogelijk een expositie in te richten met Heerjansdamse nostalgie eromheen.

Het Genootschap is er weer in geslaagd een mooi Jaarboek samen te stellen. Naast interessante artikelen is er een speciale katern opgenomen met ruim honderdzeventig foto’s van Heerjansdam. Luchtfoto’s nemen de lezer en kijker mee langs het lange lint van de bebouwing aan de dijken rondom het dorp.

De ontdekkingstocht begint aan de Noldijk en Achterzeedijk, met een uitstapje naar de Molenweg, Langeweg en de dorpskern, om de dijk te vervolgen langs de Dorpsstraat via de Develsluis door de Lindtsedijk naar de Achterlindt in de Groote Lindt.

Voor de feestmaand December heeft het Historisch Genootschap Heerjansdam een ruime sortering aan fotoboeken en andere boeken over Heerjansdam.

Momenteel telt de vereniging rond de zeshonderd vrienden en donateurs. Iedereen die betrokken is en belangstelling heeft voor onze dorpsgeschiedenis kan zich als Vriend / Donateur aanmelden.

Nieuwe leden ontvangen het eerste jaar lidmaatschap gratis en de prachtige foto-editie van het Jaarboek 2021. Een cadeau voor de decembermaand, om te hebben of om te krijgen.
www.historisch-genootschap-heerjansdam.nl 


Social media

Volg De Schakel ook via Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht