Papiercontainer

"Voor het plaatsen van een extra papiercontainer heeft de gemeente Barendrecht gemeend een parkeerplaats te moeten op offeren aan de Wolvenburg. Hiertegen is bezwaar gemaakt maar alle argumenten werden door de gemeente Barendrecht verworpen.
Als de gemeente Barendrecht haar huiswerk beter had gedaan dan zouden zij gezien hebben dat er 's avonds geen vrije parkeerplaatsen meer te vinden zijn en de bewoners in de buurt moeten gaan rondrijden of zij hun auto nog wel elders kwijt kunnen. 's Avonds visite ontvangen is bijna onmogelijk vanwege het parkeerprobleem.
Daarnaast is het een onveilige plaats. De reeds bestaande groenbak, welke wel op de stoep is geplaatst, ontneemt nu al een goed zicht op het aangrenzende fietspad. Nu wordt er naast de groenbak, op een bestaande parkeerplaats, nog eens een papier container neergezet wat het zicht nog meer gaat beperken.
Waarom gebeuren dit soort dingen niet in goed overleg met de burgers!"

M. Thijssen,
Barendrecht


Historische Vereniging 

"Wordt nu lid! Nu 1 jaar gratis lidmaatschap van onze vereniging.  Dit wordt u aangeboden om kennis te maken met 'het geheugen van Barendrecht' omdat u nu niet fysiek bij ons op bezoek kan komen vanwege de Coronamaatregelen.
U ontvangt vier maal per jaar ons Contactblad, waarin interessante artikelen over de geschiedenis van Barendrecht worden opgetekend. Een lidmaatschap bedraagt 20 euro voor een heel jaar. Meld u nu aan voor 1 jaar gratis lidmaatschap via ons aanmeldformulier, te vinden op de website van de HVB: www.historischbarendrecht.nl
De Historische Verenging Barendrecht voert als slogan 'Het geheugen van Barendrecht'. Om dat waar te maken zijn wekelijks tientallen vrijwilligers bezig om de diverse archieven en voorwerpen te beheren, toegankelijk te houden en belangstellenden te informeren over de (gemeentelijke of persoonlijke) geschiedenis.
Voor belangstellenden is in ons museum een permanente expositie en worden er regelmatig thematentoonstellingen georganiseerd. Alle leden en donateurs ontvangen bovendien ieder kwartaal het Contactblad dat in een oplage van ca. 600 stuks uitgegeven wordt. Speciaal voor onderwijsdoeleinden vindt u op onze website onder de kop Educatief een aparte site waarin Barendrechtse geschiedenis uitgebreid is omschreven.

Hierbij een oproep: Er is dus veel te doen en extra vrijwilligershulp, in vorm variërend van huishoudelijk werk tot specialistische taken, is altijd welkom."

Bestuur Historische Vereniging Barendrecht


Immanuelkerk

“Nog steeds kunnen geen lente-, of herfstfeesten in de Immanuëlkerk gevierd worden vanwege corona. Maar we zijn jullie niet vergeten! Daarom zijn alle kinderen van 4-12 jaar uitgenodigd om op zaterdag 11 december tussen 10.30 en 12 uur of op woensdag 15 december tussen 14 en 15.30 uur een verrassingspakketje op te halen bij de ingang van de voorkant van de kerk, Klarinetweg 2. Ook mogen jullie een echte brandweerauto van dichtbij bekijken en wie weet, mogen jullie zelfs even achter het stuur zitten! ”

Jessica Tijmons-Gouw,
namens &JOY-kinderfeestencommissie Immanuëlkerk.
Barendrecht


Ingezonden brieven

Brieven van max. 200 woorden kunnen gestuurd worden naar redactiebarendrecht@
barlokalemedia.n
l Altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.