Esmeralda.
Esmeralda. Foto:

Scholen presenteren op website

BARENDRECHT - De scholen voor Voortgezet Onderwijs in Barendrecht (Dalton Lyceum, Focus BeroepsAcademie en Portus Groene Hart) hebben het afgelopen jaar gebruikt om met elkaar te onderzoeken hoe zij zichzelf het beste kunnen presenteren aan ouders en leerlingen.
Besloten is om een gezamenlijke website te maken voor leerkrachten van de basisschool, ouders en leerlingen met daarop alle informatie die nodig is om een goede keuze te maken voor een middelbare school. Met een film, gezamenlijk gemaakt door de drie VO-scholen in Barendrecht, wordt uitgelegd welke verschillende onderwijsniveaus er in Nederland zijn. Ook wordt uitgelegd hoe het tijdpad van aanmeldingen verloopt. En tenslotte komen de bezoekers eenvoudig via een link naar de website van de VO-scholen.

www.voortgezetonderwijs
barendrecht.nl


Kunst en muziek in Podium Vis

BARENDRECHT – Veel kunst, cultuur en muziek op donderdag 14 december in de uitzending van Podium Vis op Exxact Barendrecht.
Tussen 20 en 21uur is Sasia Deck te gast. Ze houdt zich bezig met sporten, golfen, Argentijnse tango dansen, toneel spelen, vertalen, bemiddelen, corresponderen in en met Polen.
In het tweede uur, van 21 tot 22 uur, ontvang Jos René Baan en Jo Polak. Zij gaven kortgeleden aan te stoppen met het organiseren van de Kunstmarkt Barendrecht. Maar liefst 35 jaar hebben zij dit evenement georganiseerd.
Verder aan de telefoon Sean Pithie van Cultuur Lokaal Barendrecht. Hij is één van de organisatoren van het Top 2000 concert van zaterdag 18 december.


Ingezonden door Humanitas DHM

Esmeralda houdt van gezelligheid

De dame op de foto is Esmaralda. Zij woont begeleid in een appartement van Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) in Barendrecht. 

Esmaralda is spontaan, lief en behulpzaam. Ze houdt van gezelligheid en kan lekker babbelen. Helaas heeft Esmaralda geen familie binnen redelijke reisafstand, waar ze gezellig op bezoek kan gaan. Dit vindt ze erg jammer. Ze zoekt een bezoek-familie of -tante, waar ze samen leuke dingen mee kan doen en af en toe een praatje mee kan maken.

"Ik ben Esmaralda Nicolai, ik ben 47 jaar en woon in Barendrecht. Mijn hobbies zijn GTST kijken, naar de Efteling gaan, plakboeken maken met bekende mensen en muziek luisteren. Soms voel ik me eenzaam en zou ik graag even lekker met iemand kletsen, winkelen of eventueel logeren. Ik kan zelf met het ov reizen. Het zou mooi zijn als u in Barendrecht en omgeving woont (Heerjansdam, Rhoon, Portugaal of Rotterdam), zodat we makkelijk kunnen afspreken.
Ik hoop dat ik snel iets van u hoor.
Groetjes van Esmaralda"

Esmaralda Nicolai woont in de stationswijk van Barendrecht.
Telefoonnummer: 06 575 385 97 (bereikbaar na 14 uur).