Gezocht: nieuwe plek voor festival

BARENDRECHT – Burgemeester Govert Veldhuijzen zoekt een nieuwe plek voor het festival Lekker & Live. Hij vraagt de gemeenteraad het éénmalig houden van het festival in de Zuidpolder niet onmogelijk te maken.
De raadscommissie Ruimte sprak dinsdag opnieuw over Lekker & Live. Het festival zou plaats moeten vinden in de Zuidpolder. GroenLinks en de PvdA hebben een motie ingediend waarin wordt gesteld dat er geen grootschalige muziek- en dansevenementen in de Zuidpolder moeten worden gehouden. Het college moet hier een andere plek voor zoeken. De motie werd voor de tweede keer besproken, omdat onduidelijk was of er al een vergunning was verleend.
Organisator Frank Roolaart vertelde dat het festival door burgemeester Van Belzen en zijn ambtenaren welwillend is onthaald. Hij vroeg de commissie om het festival in ieder geval in 2022 in de Zuidpolder te laten plaatsvinden. Dan kan voor 2023 een alternatieve locatie worden gezocht.
"We zitten in een lastig parket”, zei burgemeester Veldhuijzen. Formeel is er geen vergunning verleend. "Maar je kunt tenminste zeggen dat de organisatie het vertrouwen mocht hebben dat er een vergunning zou worden verleend.”
Vervolg op pagina 3.