Het BaerneKoor in kerststemming (foto CultuurLocaal)
Het BaerneKoor in kerststemming (foto CultuurLocaal) Foto:

Toch kerstconcert BaerneKoor

BARENDRECHT - Nadat de kerstuitvoeringen in 2020 moesten worden afgelast zag het er ook in 2021 lang naar uit dat het BaerneKoor ook dit jaar dit hoogtepunt in hun seizoen zouden moeten missen. Toch gaat het gebeuren: op dinsdag 14 december zingt het koor in De Baerne. Het concert is via een livestream te volgen.
Voor het BaerneKoor is december traditiegetrouw een maand om naar uit te kijken. Voor dit jaar waren optredens gepland in Carnisse Haven en in de Dorpskerk. Lang leek het erop dat dit ook door kon gaan, maar alsnog werden de concerten afgelast, omdat het te riskant is om het bijna 40 leden tellende koor en bezoekers samen te brengen.
Om alle voorbereidingen niet helemaal verloren te laten gaan, heeft het koor besloten het kerstprogramma ten gehore te brengen in de laatste repetitie van 2021. Via een livestream registratie kan iedereen dit volgen.
Het programma bestaat uit een selectie van kerstliederen. De solisten zijn Hanneke Meijer (dwarsfluit), Monique Kruijdenberg (klarinet) en Mariët Kaasschieter (sopraan). Dirigent is Hans Cok.
Het concert is op dinsdag 14 december, aanvang 10 uur. Publiek kan niet in de zaal. De live registratie is te volgen via het YoutTube kanaal van CultuurLocaal.